Vijf Buffalo’s in actie in Nations League

0
Chakvetadze Nations League Georgië goal Kazachstan

Ook al telde de kleedkamer van de Rode Duivels geen enkele Buffalo, toch reisden enkele spelers van KAA Gent het afgelopen weekend af naar hun thuisland voor internationale verplichtingen. Lovre Kalinic (Kroatië), Giorgi Chakvetadze (Georgië), Sigurd Rosted (Noorwegen), Roman Yaremchuk en Igor Plastun (allebei Oekraïne) verdedigden de kleuren van hun land in de Nations League.

Kalinic tussen de palen bij Kroatië

Lovre Kalinic vormde donderdagavond (tegen Spanje) en zondagavond (tegen Engeland) het sluitstuk van het Kroatische nationale elftal. Nochtans stelde de pers in Kroatië openlijk zijn positie in vraag, maar bondscoach Zlatko Dalic behield het vertrouwen. Kalinic vervangt sinds het WK Danijel Subasic, die de nationale ploeg vaarwel zei. Voor de 28-jarige Gent-doelman werd het zijn 15de en 16de cap bij de nationale ploeg.

De Vatreni zit in Groep 4 van Divisie A van de Nations League met Spanje en Engeland. Kroatië kon nog groepswinnaar worden, maar dan moest het wel beide duels winnen. De vicewereldkampioen won van Spanje met 3-2 na een ware thriller met het winnend doelpunt in de 93ste minuut.

Kroatië gaf de groepswinst echter uit handen na verlies tegen Engeland met 2-1. Na een nieuwe thriller namen de Engelsen wraak voor hun nederlaag in de halve finale van het WK door een 0-1-achterstand om te buigen.

Kroatië wordt zo laatste in zijn groep, maar pakte wel genoeg punten op in pot 1 te zitten voor de loting voor de EK-voorronde op 2 december 2018. Zo ontloopt het onder andere de Rode Duivels.

Nations League doet Chakvetadze uitblinken

Giorgi Chakvetadze ging met Georgië op bezoek bij Andorra donderdagavond. Voor de Georgiërs was de groepswinst in Groep 1 van Divisie D al binnen, dus was het resultaat niet echt van belang. Het bleef dan ook steken op een 1-1 gelijkspel. Niemand minder dan Chakvetadze zelf opende de score voor zijn land. (Bekijk hier zijn doelpunt)

Ook tijdens de wedstrijd van maandagavond tegen Kazachstan was de 19-jarige Buffalo van belangrijke waarde. Hij gaf de assist voor de 1-0 en joeg zelf de 2-0 tegen de netten met een fraai schot. Chakvetadze maakte in de Nations League vier goals en gaf twee assists. In totaal scoorde hij al vijf keer voor Georgië in zeven interlands.

Ook Yaremchuk en Plastun groepswinnaar in Nations League

Roman Yaremchuk en Igor Plastun waren soeverein leider met Oekraïne in Groep 1 van Divisie B en al zeker van groepswinst. De Oekraïense Buffalo’s gingen vrijdagavond in Slowakije wel volledig de boot in met 4-1. Beide spelers startten op de bank, maar Plastun mocht na 14 minuten al aandraven door een blessure van Sergey Kryvtsov. Yaremchuk speelde voor het eerst in deze Nations League niet.

Rosted pakt in Nations League groepswinst met Noorwegen

Sigurd Rosted had met Noorwegen nog een belangrijk op het programma staan in Groep 3 van Divisie C van de Nations League. Voor deze interlandbreak stond het nipt op kop met evenveel punten als Bulgarije maar een doelsaldo dat één doelpunt beter was.

Bulgarije en Noorwegen hielden er ook na vrijdag de spanning in door allebei 1-1 te spelen. Bulgarije deed dat in Cyprus, Noorwegen, met Rosted in de basis, in Slovenië.

De twee duels van maandagavond zouden dus beslissen over groepswinst. Noorwegen, met opnieuw een basisplaats voor Rosted, won in Cyprus met 0-2 en moest dus hopen dat Bulgarije niet zwaarder uithaalde thuis tegen Slovenië. De Bulgaren deden dat niet en bleven zelfs steken op 1-1. Noorwegen is dus groepswinnaar en heeft zo in maart 2020 een extra kans op het Europees kampioenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in