KAA Gent pakt in slotfase gelijkspel tegen NAC Breda in oefenwedstrijd

0
KAA Gent oefenwedstrijd NAC Breda
Bron: kaagent.be

KAA Gent heeft achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen NAC Breda. De Buffalo’s stonden tegen de Nederlanders lang 0-2 achter, maar wisten toch nog 2-2 gelijk te maken.

Na de zware 6-1-overwinning tegen de Duitse tweedeklasser Holstein Kiel stond er bij KAA Gent eigenlijk geen oefenwedstrijd meer op het officiële programma. Vanmiddag kwam NAC Breda toch op bezoek voor een onderlinge oefenmatch.

NAC op voorsprong

NAC Breda staat in de Eredivisie op een degradatieplaats, maar daar was tegen Gent niet veel van te merken. De Buffalo’s hadden in de openingsfase wel de bovenhand, maar het waren de bezoekers die als eerste wisten te scoren. Robert Mühren (ex-Zulte Waregem) zorgde voor de 0-1 na iets meer dan een kwartier.

Na rust zette Mitchell te Vrede NAC Breda zelfs op 0-2. KAA Gent was duidelijk aangedaan en moest het spel ondergaan. De thuisploeg ontsnapte zelfs aan de 0-3.

De Smet en Rosted maken gelijk

Pas vijf minuten voor tijd lanceerde KAA Gent succesvol een slotoffensief. Thibault De Smet zorgde voor de 1-2 waarna Sigurd Rosted in de slotminuut de 2-2 wist te maken. Zo sleepte Gent op de valreep nog een gelijkspel uit de brand.

De amper 17-jarige jeugdspeler Reda Albib kreeg van Jess Thorup de laatste twintig minuten de kans om zich te bewijzen. Hij speelde centraal achterin.

Open training

Met deze oefenwedstrijd achter gesloten deuren heeft KAA Gent de laatste rechte lijn ingezet naar zijn eerste officiële wedstrijd van het jaar. Komende zondag komt RSC Anderlecht om 18 uur op bezoek in de Ghelamco Arena.

Morgennamiddag tussen 14 en 16 uur houdt KAA Gent nog een open training waar fans de spelers aan het werk kunnen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in