De deal is rond: ervaren Zweeds international Mikael Lustig tekent voor 3 jaar bij AA Gent

0
Mikael Lustig KAA Gent Celtic welkom
Mikael Lustig (Bron: kaagent.be)

De transfer van de 75-voudige Zweedse international Mikael Lustig (32) is helemaal rond. De nieuwe leider voor de defensie van de Buffalo’s tekende in de Arteveldestad een contract tot 2022. De ervaren verdediger komt transfervrij over van Celtic Glasgow.

Mikael Lustig heeft pakken ervaring en weet wat winnen is

AA Gent haalt met Mikael Lustig pakken ervaring in huis en hij weet ook wat winnen is. Zo werd Lustig met Celtic maar liefst 8 keer kampioen van Schotland, won 4 keer de beker en mocht ook nog eens 4 League Cups omhoog steken.

Daarvoor werd hij met Rosenborg 2 keer kampioen in Noorwegen en won er 1 keer de supercup. Ook Europees is de Zweed een vat vol ervaring, zo nam hij 5 keer deel aan de Champions League (twee keer achtste finale met Celtic) en 7 keer aan de Europa League. Als international nam hij deel aan 2 EK’s met Zweden, het EK 2012 in Polen en Oekraïne en het EK 2016 in Frankrijk.

Afgelopen seizoen 40 wedstrijden met Celtic en nog steeds vaste waarde bij Zweeds nationaal elftal

De 32-jarige verdediger moet met zijn ervaring bij AA Gent zorgen dat hij de jongere spelers mee op sleeptouw neemt. Sportief manager bij AA Gent Peter Verbeke legt uit: “Lustig kon ons overtuigen van zijn enorme drive om ook na acht opeenvolgende titels met Celtic voluit voor een nieuw project te willen gaan. Mikael heeft de winnaarsmentaliteit en de leiderschapskwaliteiten die onze ploeg, en zeker onze youngsters, nodig hebben.”

Bij AA Gent is men er van overtuigd dat de Zweed nog niet versleten is en AA Gent nog mooie diensten kan bewijzen. “Hoewel Mikael Lustig reeds 32 is, speelde hij de afgelopen seizoenen steeds meer dan 40 wedstrijden voor Celtic. Daarnaast is hij nog steeds een vaste waarde bij de Zweedse nationale ploeg”, is Peter Verbeke duidelijk.

Lustig moet zorgen voor meer stabiliteit in de Gentse defensie

Bij AA Gent wrijven ze zich dus ferm in de handen met hun nieuwste aanwinst, met zijn ervaring moet hij zorgen voor meer stabiliteit achterin. Lustig speelde bij Celtic vooral als rechtsachter, maar mogelijk zal Thorup hem als centrale verdediger inzetten.

AA Gent trok met Reuben Yem (AS Trencin) en Alessio Castro-Montes (AS Eupen) namelijk reeds 2 nieuwe spelers aan voor de rechtsachter positie. Eerder trokken de Buffalo’s ook al een centrale verdediger aan, Jan Van den Bergh komt over van Beerschot. Lustig zal bij AA Gent met rugnummer 23 spelen, net zoals bij Celtic dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in