Gent geeft zege weg en blijft achter met nul op twaalf

0
KAA Gent - Antwerp FC 1-2 Roman Yaremchuk Faris Haroun

Een knullige weggever halfweg de eerste helft zorgde voor een pijnlijke nul op twaalf voor AA Gent. De Buffalo’s moeten, als het Europees voetbal wil halen, nu alles zetten op de bekerfinale want Antwerp staat nu op negen punten. Zij staan nu vierde met 34 punten.

Jess Thorup bleef trouw aan zijn principes en zijn aanvallende voetbal.
Wel niet aan dezelfde elf want Roman Bezus kwam in de ploeg ten koste van Anderson Esiti. Verder stonden de te verwachte namen aan de aftrap tegen Antwerp. Punten, dat moest volgen vandaag.

Antwerp straft fout af

Gent begon wel goed aan de wedstrijd met al snel een goeie poging voor Roman Yaremchuk, maar de spits kon niet afwerken. En als ze achteraan niet opletten, dan kan het wel moeilijk worden. Een doelpunt van Amara Baby werd nog, terecht overigens, afgevlagd voor buitenspel. Even later mocht hij wel vieren.

Timothy Derijck wilde terugspelen op doelman Thomas Kaminski, maar de Gentse doelman verkeek zich op de snelheid van de pass. Baby zat ertussen en liet de mogelijkheid niet liggen. “Gent doet zichzelf de das om”, zei men deze week over onze Play Off I en opnieuw kregen de analisten gelijk.

Chakvetadze geeft hoop …

Reageren na de rust, maar zonder Bezus. Hij werd tijdens de rust aan de kant gehouden door Thorup. Giorgi Chakvetadze kwam in zijn plaats. De intensiteit was wel wat hoger, maar efficiëntie is en blijft een werkpunt voor de Buffalo’s. Sinan Bolat moest amper wat doen.

De Turkse doelman was op weg naar zijn dertiende clean sheet, maar dat was buiten invaller Chakvetadze gerekend. Een mooie combinatie via Yaremchuk, Jonathan David en de Georgiër, waarna die laatste de bal enig mooi in het doel legde. Er was weer hoop op die eerste overwinning.

… maar niet voor lang

IJdele hoop zou het worden, want nog geen vijf minuten later bediende Omar Govea Lior Refaelov en die liet Kaminski kansloos: 1-2. Gent kreeg nauwelijks nog een kans bij elkaar gevoetbald en ontsnapte nog aan een strafschop tegen na een overtreding van Kaminski op Govea. Weer geen overwinning voor AA Gent, de vierde plaats is zo goed als weg. Alles dan maar op de bekerfinale, Jess?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in