Machado keert terug naar KAA Gent

0
Deiver Machado KAA Gent interview voorstelling

De uitleenbeurt van Deiver Machado aan Atlético Nacional is afgelopen. De Colombiaanse club heeft besloten om de aankoopoptie van de linksback niet te lichten. Daardoor keert de 25-jarige Machado deze zomer terug naar KAA Gent, waar hij nog een contract heeft tot 2021.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

KAA Gent leende het afgelopen seizoen maar liefst dertien spelers uit aan clubs over de hele wereld. Van sommigen (Yuya Kubo) is al bekend dat ze een nieuwe kans krijgen bij de Buffalo’s, terwijl anderen (Anthony Swolfs, Lior Inbrum) andere oorden opzoeken.

Voor de meeste van die spelers is het echter nog onduidelijk waar hun toekomst ligt. Een daarvan is Deiver Machado. AA Gent kocht de Colombiaanse linksback twee jaar geleden, maar in zijn eerste seizoen kon hij nooit helemaal overtuigen.

Atlético Nacional

Daarom besloot de club om Machado één seizoen, met aankoopoptie, uit te lenen aan de Colombiaanse topclub Atlético Nacional. Bij die club veroverde hij al snel een basisplaats als linksachter. Voor de club zelf werd het echter een ontgoochelend seizoen en dus gaat het bestuur met de grove borstel door zijn kern.

Een van de slachtoffers van die minder prestaties is Deiver Machado. Atlético Nacional liet in een persbericht weten dat het de aankoopoptie op de 25-jarige Colombiaan niet zal lichten en zodoende dus afscheid neemt van hem.

Machado terug naar Gent

Daardoor keert Machado dus automatisch terug naar KAA Gent waarmee hij ongetwijfeld op 17 juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal aanvatten. Of Gent ook echt van plan is om hem een nieuwe kans te geven in België of dat de club een andere oplossing zoekt, is niet geweten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in