Louwagie tevreden over loting: “Op een goeie dag eindig je eerste”

0
Michel Louwagie manager KAA Gent interview
Bron: YouTube KAA Gent

Michel Louwagie zat na de loting van de Europa League toch met een dubbel gevoel. De manager van AA Gent zag het Franse Saint-Etienne, het Duitse Wolfsburg en het Oekraïense Olexandria uit de trommels komen. “Dit is een groep waar je op een goede dag als eerste kan eindigen, maar evenzeer als derde”, stelde hij bij Sporza.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Het had mooi kunnen zijn, in pot één zat heel wat lekkers. Standard, ook in de Europa League, trof daardoor Arsenal. “We hadden liever een Manchester United of The Gunners gehad”, stelde Louwagie. “Onze collega’s van Standard hadden meer geluk.”

“We komen uit tegen twee stevige subtoppers in hun land. Saint-Etienne was de nummer vier in Frankrijk het afgelopen seizoen, het Oekraïense Olexandria moet je normaal aankunnen en met Wolfsburg hebben we ook de nummer zes uit Duitsland.”

“Bij eerst twee eindigen”

De ambities lijken duidelijk: met Saint-Etienne vechten voor plek twee. “Het leuke is dat we de poules al gehaald hebben”, vertelde Louwagie nog. “Dat was toch een doel bij aanvang van het seizoen. Nu moeten we verder kijken en de ambitie durven uitspreken om bij de eerste twee in onze groep te eindigen. Maar makkelijk zal dat niet worden.”

Bovendien reisde Wolfsburg enkele jaren geleden al eens naar de Ghelamco Arena af. Toen in het kader van de achtste finales van de Champions League, tevens de eindbestemming van de Buffalo’s. “Toen waren we niet goed genoeg, hopelijk kunnen we dit jaar wel stunten”, besloot Michel Louwagie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in