“Verstraete tekende huurdeal, maar Gent hield tegen”

0
Louis Verstraete KAA Gent contract
Louis Verstraete (Bron: kaagent.be)

Rond de persoon van Louis Verstraete was heel wat te doen op Transfer Deadline Day. Antwerp wilde hem dolgraag in de deal met Faris Haroun betrekken en ook Waasland-Beveren hengelde naar een uitleenbeurt van de jonge Belg. Maar kijk, op ook na dinsdag 3 september voetbalt de middenvelder nog steeds voor AA Gent.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Hoe zat dat ook weer in elkaar? Louis Verstraete en Waasland-Beveren, dat was het voorbije anderhalf jaar een geslaagd huwelijk. De middenvelder wilde dolgraag terugkeren naar de Freethiel, maar AA Gent wilde hem niet laten gaan zonder dat er een vervanger werd aangetrokken. Dus wilden de Buffalo’s Faris Haroun.

Die deal zou uiteindelijk op Deadline Day moeten afgerond worden, maar na geslaagde fysieke en medische testen, faalden beide clubs om de overgang te finaliseren en af te ronden. Antwerp wilde Louis Verstraete ook graag in de deal betrekken en dat zagen de Buffalo’s niet zitten.

Waasland-Beveren

“Het was een publiek geheim dat Louis Verstraete dé ideale kandidaat was voor de box-to-boxspeler die we nog zochten. Waasland-Beveren gaf al wekenlang toe dat er een voorliefde was voor de Gentenaar. Alles leek ook in kannen en kruiken gisteren. KAA Gent stuurde een huurovereenkomst door: zowel het bestuur van geel-blauw als de speler tekenden”, stellen de Waaslanders op hun website.

“Het enige wat dus ontbrak, was een handtekening van zijn moederclub zelf. Die kwam er uiteindelijk ook niet, aangezien hun transferdoelwit niet kon worden afgerond. Daardoor mocht Verstraete de kern van AA Gent niet verlaten. De speler en Waasland-Beveren werden dus het slachtoffer van een steekspel waar het zelf niet aan deelnam”, besloten ze.

Nationale beloften

De middenvelder trekt zich van heel de heisa weinig van aan. Johan Walem, bondscoach van de Belgische Rode Duivels onder 21 jaar, selecteerde Louis Verstraete en maakt deel uit van de selectie voor de wedstrijden tegen Wales en Bosnië-Herzegovina, op weg naar een nieuw Europees kampioenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in