Loting Europa League: Maak kennis met tegenstanders KAA Gent

0
KAA Gent loting Europa League
Bron: Twitter @kaagent

AA Gent heeft drie voorrondes overleefd en zit in de poules van de Europa League. De Buffalo’s, vooraf ingedeeld in pot twee, ontmoeten het Duitse Wolfsburg, trekken naar het Franse Saint-Etienne en moeten ook naar Oekraïne, naar FC Olexandria.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

In Monaco werd niet alleen geloot voor de Champions League (gisteren), maar ook voor de Europa League. Zonder al te veel toeters en bellen. De Buffalo’s werden ingedeeld in groep I bij Wolfsburg. Daarna kwamen daar nog Saint-Etienne en FC Olexandria bij.

Wolfsburg

Met Wolfsburg heeft AA Gent nog een eitje te pellen. In het gekke jaar dat de Champions League-poules werden overleefd (en ze naar de achtste finales mochten), was Wolfsburg de tegenstander. De Duitsers waren toen de betere ploeg. Daar staat nu dus nog een rekening open.

Wolfsburg is de ex-club van Kevin De Bruyne, waar hij in 2017 werd weggeplukt door Manchester City, en de huidige club van Koen Casteels. De Wölfe werden vorig seizoen zesde in de competitie en zijn in de competitie ook dit seizoen weer goed begonnen met zes op zes.

FC Olexandria

Het Oekraïense Olexandria is misschien wel de vreemde eend in de poule van de Buffalo’s. Een onbekende tegenstander, eentje uit pot vier, eindigde vorig seizoen op een derde plek in de Oekraïense competitie. Na Shakthar Donetsk en Dynamo Kiev. Het was hun beste prestatie ooit bij de club die bezig is aan een steile opmars. Niet te onderschatten.

De enige ietwat bekende speler van de Oekraïners is Valeri Luchkevych. Hij speelde enkele jaren geleden nog voor Standard in de Belgische competitie. En als Jess Thorup zijn ploeg op de gevaren wil wijzen, kan hij alvast te rade gaan bij Roman Yaremchuk. Hij speelde er namelijk een half seizoen.

Saint-Etienne

Het Franse Saint-Etienne is ook een interessante affiche voor de vele Buffalo-supporters. Het zuiden van Frankrijk eind november … er zijn minder leuke plekken om te vertoeven dan. Bovendien, een tegenstander uit pot drie, wordt het tegen hen knokken voor de tweede plaats.

De Fransen eindigden vorig seizoen op een vierde plek in de Ligue 1 en zijn nu met een vier op negen aan de competitie begonnen. Die mindere start kan de Buffalo’s straks helpen om het Wolfsburg mogelijk enorm moeilijk te maken voor de groepswinst.

De kalender

donderdag 19/09 om 21u00: KAA Gent – AS Saint-Etienne
donderdag 03/10 om 18u55: FC Olexandria – KAA Gent
donderdag 24/10 om 18u55: KAA Gent – VfL Wolfsburg
donderdag 07/11 om 21u00: VfL Wolfsburg – KAA Gent
donderdag 28/11 om 18u55: AS Saint-Etienne – KAA Gent
donderdag 12/12 om 21u00: KAA Gent – FC Olexandria 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in