OFFICIEEL: ‘The Beast’ is back!

0
Laurent Depoitre KAA Gent voorstelling Ghelamco Arena
Laurent Depoitre (Bron: kaagent.be)

‘t Is officieel: Laurent Depoitre keert terug naar de ploeg waar hij zijn grote doorbraak kende. Bij de Buffalo’s ondertekende hij een driejarig contract. En zo komt The Beast terug naar waar het voor hem allemaal begon. “Ik ben erg blij dat ik terug ben. Ik heb hier twee topseizoenen beleefd.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Nuja, het begin … Laurent Depoitre begon zijn carrière bij Tournai, zo’n dertien jaar geleden. Drie jaar na zijn debuut bij Tournai, maakte hij de overstap naar Péruwelz. Via Eendracht Aalst kwam de spits bij KV Oostende, waarmee hij promoveerde naar de eerste klasse. Hij werd één van de eerste transfers van AA Gent dat jaar.

Tot ieders verbazing groeide hij onder Hein Vanhaezebrouck uit tot de targetspits die België nodig leek te hebben als alternatief voor Romelu Lukaku. Het leverde hem zelfs een cap op voor de Rode Duivels. Het zou echter bij één cap (en één doelpunt) blijven.

“Zot van deze club en de supporters”

In 2016 vertrok hij voor 6 miljoen euro richting FC Porto. Na een mislukte passage daar én een mislukte passage bij Huddersfield Town was de bonkige spits transfervrij en kiest hij dus opnieuw voor AA Gent. “Ik heb de club enorm gemist”, zegt hij bij VTM Nieuws. “Ik ben erg blij dat ik terug ben. Ik heb hier twee topseizoenen beleefd.”

“Er waren ook andere mogelijkheden, maar ik denk dat dit de juiste keuze is. Ik wil hier opnieuw aan de top van het klassement spelen. Ik ben zot van deze club en de supporters.”

Welkom terug Laurent Depoitre!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in