Nieuwe kans bij KAA Gent voor zes uitgeleende spelers

1
Giorgi Beridze Louis Verstraete Mamadou Sylla Franko Andrijasevic Yuya Kubo Tesfaldet Tekie KAA Gent
Giorgi Beridze, Louis Verstraete, Mamadou Sylla, Franko Andrijasevic, Yuya Kubo en Tesfaldet Tekie (Bron: kaagent.be)

KAA Gent is bezig met een grondige evaluatie en bijhorende verschikking van zijn spelerskern. Heel wat spelers kregen van voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie, sportief manager Peter Verbeke en de trainersstaf te horen dat ze mogen vertrek. Zes andere spelers die vorig seizoen nog uitgeleend waren, krijgen dan weer een nieuwe kans om zich te bewijzen in de voorbereiding.

WEDDEN OP WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT? KRIJG EEN BONUS BIJ JE EERSTE STORTING MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Meer dan volledig elftal, met wisselspelers, leende KAA Gent vorig seizoen uit aan clubs in maar liefst acht verschillende landen op drie continenten. Dat leger huurlingen komt nu echter allemaal terug naar de Arteveldestad.

Voor twee van die veertien vond Gent al een oplossing. Lior Inbrum wordt nog maar eens uitgeleend, terwijl Anthony Swolfs definitief naar Nederland vertrekt.

Vertrekken of B-kern

De twaalf anderen werden netjes in twee groepen gedeeld. Voor het zestal Lucas SchoofsSiebe HoremansDeiver MachadoAbou KoitaElton Kabangu en Ahmed Mostafa lijkt hun tijd bij blauw-wit terop te zitten.

Zij hebben tot 1 juli om een nieuwe ploeg te vinden. Als hen dat niet lukt, moeten ze bij de B-kern trainen. Daar zitten sinds overigens ook al Yannick Thoelen en Sallone Limbombe.

Bewijzen tijdens voorbereiding en in oefenmatchen

Maar de harde hand van Jess Thorup kan ook zalven. Dat blijkt uit het feit zes andere uitgeleende spelers in de voorbereiding en de oefenwedstrijden van komende weken kansen krijgen om zich te bewijzen.

Franko Andrijasevic, Louis Verstraete, Giorgi Beridze, Yuya Kubo, Mamadou Sylla en Tesfaldet Tekie trainen volgens Sport/Voetbalmagazine mee met de A-kern. De komende tijd proberen ze een vaste plaats in de selectie van Thorup af te dwingen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in