Kaminski keert terug naar Cyprus: “Ken er nog veel volk”

0

Thomas Kaminski keert vanavond voor het eerst sinds zijn seizoen in Cyprus terug naar daar waar het allemaal begon. “Ik ben daar een betere keeper geworden”, vertelt de doelman in Het Laatste Nieuws. “Dat jaar heeft me écht vooruitgeholpen.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

“In Cyprus ben ik een betere keeper geworden”, opende Thomas Kaminski. “Ik werd er uitgeroepen tot beste doelman van de competitie. Met Beqaj heb ik er een keeperstrainer leren kennen met wie ik tot op de dag van vandaag nog altijd contact heb. Dat jaar heeft me écht vooruitgeholpen. Ik was twintig jaar toen ik bij Anderlecht zat.”

“Daar leef je thuis, je hebt alles wat je moet hebben en in Cyprus moest ik op mijn eigen benen staan. Daar keek ik erg naar uit, omdat ik me wilde bewijzen. Als je alleen zo ver van huis gaat als jonge gast, loop je wel een paar keer tegen de muur. Maar dat hoort erbij. Ik heb er geleerd dat het niet vanzelfsprekend is om alles te hebben.”

Clean sheet

“Ik heb er een hele toffe tijd beleefd”, klinkt het nog. “Ik ken er nog veel mensen, die donderdag allemaal in het stadion zullen zitten. Ik hoorde al veel ex-spelers van Anorthosis, die komen allemaal af. Ik kijk er naar uit om die allemaal terug te zien.”

Over de wedstrijd vertelt de doelman alvast dit. “AA Gent is een grotere naam dan AEK, maar het wordt niet makkelijk. Het wordt warm en ik verwacht een opgehitste sfeer. We willen doorgaan, de nul houden wordt een belangrijke factor”, aldus nog Kaminski die dit seizoen geen clean sheet wist te behouden. “Dat is ambetant voor een keeper, ook als je met 6-1 wint. Het wordt tijd dat we daar stappen in zetten, liefst vanavond al.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in