Kalinic keert terug in doel bij Gent tegen Moeskroen

0
Kalinic KAA Gent

Lovre Kalinic keert terug onder de lat bij KAA Gent. Dat heeft trainer Jess Thorup bevestigd voor de wedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen. Daardoor verdwijnt Yannick Tholen na twee en een halve wedstrijd terug naar de bank.

Verrassend beeld begin oktober aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd tussen KAA Gent en Racing Genk. Lovre Kalinic was bij een 1-3-achterstand achtergebleven in de kleedkamer en Yannick Thoelen nam zijn plaats in.

Er doken allerhande wilde verhalen op, maar de Kroatische doelman maakte al snel duidelijk dat hij wel degelijk geblesseerd was.

Gent pakt zes op zes met Thoelen in doel

Die blessure bleek zelfs vrij hardnekkig want Lovre Kalinic stond uiteindelijk meer dan drie weken aan de kant. Zo miste hij de eerste twee wedstrijden onder de nieuwe trainer Jess Thorup en zag hij Gent met Yannick Thoelen in doel zes op zes pakken tegen KV Oostende en Sporting Charleroi.

Maar nu is Lovre Kalinic dus opnieuw fit voor de wedstrijd van vanavond om 20.30 uur in en tegen Moeskroen

“Kalinic is nummer één”

Ondanks de twee overwinningen de afgelopen weken moet Kalinic niet vrezen voor zijn plaats onder de lat bij KAA Gent. Dat bevestigt Jess Thorup aan Het Nieuwsblad.

“Thoelen deed het uitstekend tijdens de voorbije twee duels, maar Kalinic is fit en keert dan ook terug in de basis. Hij is mijn nummer één. Ik overlegde hiervoor ook met onze keeperstrainer en we zijn het roerend eens. Lovre heeft veel kwaliteiten en is ook belangrijk voor het team omwille van zijn communicatieve sterkte”, zegt de Deen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in