Dit is de kalender van KAA Gent (en zijn concurrenten) tot de play-offs

0
KAA Gent kalender Jupiler Pro League
Bron: kaagent.be

Nog vijftien punten zijn er in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League te verdienen. Nog vijf matchen dus voor KAA Gent om een plaats in de top zes uit de brand te slepen. Deze vijf wedstrijden scheiden Gent van play-off 1 … en zoveel moeten de Buffalo’s ervan winnen.

Stand Jupiler Pro League 2018-2019 speeldag 25 KAA Gent
De stand in de Jupiler Pro League na 25 van de 30 speeldagen.

Zoals gekend staat KAA Gent na de nederlaag tegen Moeskroen (1-2) nipt niet meer de top zes in de Jupiler Pro League. Het telt evenveel punten als RSC Anderlecht en evenveel overwinningen, maar een minder goed doelsaldo.

Anderlecht grote concurrent van KAA Gent

Anderlecht lijkt dus de grote concurrent te worden van de Buffalo’s, al zijn ook Standard Luik en Sint-Truiden VV zeker nog niet veilig.

En ook met Sporting Charleroi en KV Kortrijk onder hen moet rekening gehouden worden. Om maar een voorbeeld te noemen: Standard stond vorig jaar negende na 25 speeldagen, maar haalde toch play-off 1.

Twee thuiswedstrijden, drie uitwedstrijden

Kalender KAA Gent RSC Anderlecht Jupiler Pro League 2018-2019 speeldag 25-30
De laatste 5 wedstrijden van KAA Gent en RSC Anderlecht in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League.

Als we de resterende kalender van KAA Gent en RSC Anderlecht vergelijken, merken we dat beide ploegen nog drie uitwedstrijden (witte achtergrond) en twee thuiswedstrijden (blauwe of paarse achtergrond) hebben.

STVV – Gent op slotspeeldag

Zowel Gent als Anderlecht hebben één uitwedstrijd tegen een ploeg uit de top zes en twee tegen ploegen uit de onderste regionen. Voor Anderlecht wordt het nu zondag al oppassen voor de verplaatsing naar een uitverkochte Bosuil. Zaterdag moet Gent op bezoek naar Waasland-Beveren. Bij winst kan het druk zetten op zijn grote concurrent die de dag erna speelt.


Wedden op winst van KAA Gent?
Registreer je op betFIRST en krijg tot €200 bonus!

De Buffalo’s moeten op de laatste speeldag op het kunstgrasveld van Sint-Truiden aantreden. Mogelijk valt daar de beslissing over wie play-off 1 speelt en wie niet.

Speeldag 27 beslissend?

Een ander belangrijk moment wordt speeldag 27. Vrijdag ontvangt AA Gent dan in de Ghelamco Arena ploeg-in-vorm Standard Luik terwijl Anderlecht thuis de klassieker speelt tegen Club Brugge.

De andere thuiswedstrijden worden op 10 maart gespeeld. Dan staat KAA Gent – KV Oostende en RSC Anderlecht – KV Kortrijk op het programma. Door de huidige vorm van de West-Vlaamse ploegen lijkt die opdracht makkelijker voor blauw-wit.

Hoeveel punten nodig?

Dan rest nog de vraag hoeveel punten KAA Gent nog nodig heeft om na 17 maart in de top zes te staan. De geschiedenis leert ons dat wie 50 punten haalt altijd zeker is van play-off 1. Maar diezelfde geschiedenis toont ons ook dat het niet altijd zoveel hoeft te zijn. In het seizoen 2015-2016 had Zulte Waregem genoeg aan amper 43 punten.

Om een beter beeld te krijgen vergeleken we de laatste vijf seizoenen in de Jupiler Pro League. We keken telkens naar de situatie na 25 speeldagen en naar de stand op het einde van de reguliere competitie. Daarbij stellen we vast dat de zesde plaats in de stand gemiddeld nog 8 punten pakt in die laatste vijf speeldagen.

Als we die regel volgen, zou KAA Gent genoeg hebben aan 46 punten om play-off 1 te halen. Al vallen de resultaten van de andere ploegen natuurlijk maar moeilijk te voorspellen. Trainer Jess Thorup rekende zelf dat zijn ploeg 12 op 15 nodig had …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in