KAA Gent stelt nieuwe sportmanager Peter Verbeke voor

0
Peter Verbeke sportmanager AA Gent
kaagent.be

Peter Verbeke is de nieuwe sportmanager van KAA Gent. Hij komt over van Club Brugge waar hij scouting coördinator was voor de A-kern. Verbeke tekent in Gent een contract voor vijf seizoenen.

De komst van Peter Verbeke naar AA Gent leek nog maar een kwestie van details. Zijn huidige werkgever Club Brugge maakte namelijk bekend de samenwerking stop te zetten omdat de scoutingcoördinator onderhandelde met de Buffalo’s.

Bij Club Brugge was de geboren Gentenaar in dienst sinds 2013. Hij begon als als coördinator scouting voor de jeugdacademie. Twee jaar later kreeg hij dezelfde functie bij de A-kern. Het was dus alleen nog wachten op welke functie die Peter Verbeke bij zijn nieuwe club zou krijgen.

Sportmanager Peter Verbeke

De bevestiging van KAA Gent liet niet lang op zich wachten want enkele uren later stelde de club zijn nieuwe aanwinst voor. Als sportmanager wordt Peter Verbeke verantwoordelijk voor de rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd.

Hij krijgt ook de leider over het sportieve luik van het Buffalo Talent Center en Elk Talent Telt (een project van de KAA Gent Foundation).

“Professionalisering met data- en videoanalyse”

“De aanstelling van Verbeke kadert in de verdere professionalisering van het sportieve departement”, schrijft KAA Gent op zijn website.

“Goede rekrutering vereist marktkennis, en dat kan enkel opgebouwd worden door gestructureerd en strategisch te werk te gaan. Ook de laatste technologieën op vlak van data- en videoanalyse spelen hierin een belangrijke rol”, legt Verbeke zijn toekomstplannen uit.

Die visie past ongetwijfeld bij die van de nieuwe trainer Jess Thorup. Die pakte in Denemarken de landstitel met FC Midtjylland, een club die ervoor bekend staat veel gebruik te maken data-analyse.

“AA Gent moet vaste waarde worden in titelstrijd”

Het ontbreekt Peter Verbeke alvast niet aan ambities. Hij wil met die nieuwe weg die hij zal helpen uitstippelen AA Gent nieuwe sportieve successen bezorgen.

“Dat deze club over een zeer groot potentieel beschikt is duidelijk. Het is dan ook een fantastische uitdaging om de leiding te nemen over het sportieve departement van de club. Het ultieme doel moet zijn om een vaste waarde te worden in de titelstrijd”, zegt hij bij zijn aanstelling.

Dezelfde ambitie wil hij ook overbrengen op de jeugd van AA Gent: “Wat Belgische jeugdspelers nog vaak ontbreken is onverbiddelijkheid, winnaarsmentaliteit en de wil om te slagen. Dat is nodig om te overleven in de kleedkamer van een A-kern en om door te breken in het professioneel voetbal. Dat zal alvast een belangrijk speerpunt worden in de ontwikkeling van de Buffalo-talenten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in