AA Gent verdubbelt aantal doelpunten en wint op Sclessin

1
Standard 2-3 KAA Gent verslag PO1

Dan toch! AA Gent heeft zijn eerste driepunter in Play Off I te pakken. Tegen Standard verdubbelde het haar aantal doelpunten, het ging van drie gemaakte doelpunten naar zes én wint daarbij haar eerste wedstrijd in Play Off I. Jonathan David kopte in minuut 94 de 2-3 tegen de touwen.

Registreer je NU en krijg tot 200 euro cadeau om te wedden op wedstrijden van de Buffalo’s!

Jess Thorup had weinig redenen om te wisselen na de wedstrijd tegen Club Brugge. Dat was er eentje zoals wel meer wedstrijden van de Buffalo’s in deze Play Offs: goed tot aan de zestien, maar daarbinnen niet goed genoeg. Anderson Esiti begon wél aan de wedstrijd.

Dejaegere opent score

De match begon goed met kansen aan beide kanten. Yaremchuk werd alleen voor doel gezet, maar slaagde er nog in om de bal meters naast de kooi van Ochoa te leggen. Het openingskwartier was nog niet volgemaakt, of de Buffalo’s stonden op voorsprong: Souquet ging tot aan de achterlijn en legde de bal voor: Brecht Dejaegere kon niet meer missen (0-1).

Invaller David

Nog voor het half uur zouden de Rouches echter ‘per ongeluk’ scoren. Op een moment dat Gent met tien stond, Plastun was zich aan het klaarmaken om de ongelukkige Derijck te vervangen. Bastien kopte de gelijkmaker binnen. Ondertussen moest ook al Dejaegere geblesseerd naar de kant. Jonathan David was zijn vervanger.

Die man zou na de rust alle aandacht opeisen. De jonge Canadees trapte van buiten de zestien de bal in de verste hoek. Een knap doelpunt van de 19-jarige invaller. Gent weer op voorsprong, het zat er aan te komen. De Buffalo’s kregen wél geen strafschop na hands van Laifis. Volgens de VAR géén clear error.

De Rouches weer op achterstand en de venijnigheid uit Luik kwam weer boven. Goreux ontsnapte toch aan rood nadat hij op de voet van Asare ging staan. Gelukkig kon de Gentse kapitein verder. Hij zag Maxime Lestienne voor de gelijkmaker zorgen na mistasten van Dylan Bronn.

Minuut 94

De tijd verstreek, Gent vloekte. Twee keer op voorsprong en twee keer weggegeven. Typisch de Buffalo’s in deze Play Offs. Tot minuut 94. We leerden al in de Champions League dat we moesten blijven kijken tot het einde. En gelukkig scoorde Jonathan David met het hoofd na een heerlijke assist van Kvilitaia: 2-3. Eind goed, al goed. Die eerste zege is binnen, plaats vijf kan nog.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in