Canadese ‘Golden-Boy’ David: “Dankbaar om samen te spelen met Depoitre”

0
Jonathan David KAA Gent reactie 2019

Golden Boy Jonathan David speelde weer een verrukkelijke wedstrijd. Flair, voetbalintelligentie, polyvalentie, goeie passing, goeie voeten, heerlijk kopspel. Wat een verrukkelijke voetballer die charismatische en bovendien nog maar 19-jarige Canadees, die ook tegen Cercle Brugge weer goed was voor 1 assist en 2 doelpunten.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

“Sven Kums had een groot aandeel in de overwinning”

“Dit is een belangrijke overwinning.”, wist de Canadees. “Zeker voor rust hadden we veel kansen. In de tweede helft was er veel minder ruimte, maar dit is zonder meer een verdiende overwinning”. Wie ook een groot aandeel had in de overwinning is Sven Kums. “Het is dankbaar om met hem samen te spelen. Net als met Laurent (Depoitre, red.), met wie het echt goed klikt”.

Geen rust voor David, die opgeroepen werd voor de wedstrijd tegen Cuba

De seizoensstart was belastend met de voorronde voor de Europa League. De eerstvolgende wedstrijd met AA Gent is pas op 15 september, thuis tegen KV Mechelen. Maar David mag al terug het vliegtuig op richting Toronto waar hij het op 8 september met Canada opneemt tegen Cuba voor de Nations League. Ook bij de nationale ploeg heeft Jonathan David zich al onmisbaar gemaakt, in 8 wedstrijden scoorde hij 10 doelpunten en gaf ook nog eens 5 assists.

“Het is best vermoeiend, maar ik hou ervan. En dan zie ik ook nog eens mijn familie”, zei het Gentse goudhaantje met zijn immers brede glimlach.

Reactie Jonathan David na KAA Gent – Cercle Brugge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in