Maak kennis met Johnny Mølby, de nieuwe assistent-coach van KAA Gent

0
Johnny Mølby assistent-coach KAA Gent Esbjerg fB
Bron: YouTube

KAA Gent heeft zijn trainersstraf uitgebreid met Johnny Mølby, die naast Peter Balette een van de twee assistent-coaches onder Jess Thorup wordt. De 49-jarige Deen is al bijna twintig jaar in zijn thuisland actief als assistent of hoofdcoach en begint nu aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Molby tekent een contract tot 2021 bij de Buffalo’s.

Sinds het ontslag van Bernd Thijs eind vorig seizoen is Peter Balette de enige assistent-coach in de Gentse trainersstaf. Yves Vanderhaeghe bracht daar geen verandering in, maar sinds Jess Thorup begin oktober zijn plaats innam, ging die wel op zoek naar een extra hulptrainer.

De Deense hoofdtrainer staat erom bekend veel te steunen op de kennis en het advies van zijn trainingsstaf. Het is dan ook niet onlogisch dat de nieuwe assistent-coach van KAA Gent een landgenoot is van Thorup. Johnny Mølby is amper één jaar ouder en de twee speelden dan ook meerdere jaren samen in de Deense hoogste klasse.

Mølby begint trainersloopbaan aan 31 jaar

Johnny Mølby hing in 2000 zijn voetbalschoenen al op zijn 31ste aan de haak en begon onmiddellijk zijn trainingsloopbaan. Zijn eerste contract tekende hij als assistent-coach bij derdeklasser Kolding IF. Na drie jaar als hulpcoach in dienst geweest te zijn, werd hij bij dezelfde ploeg hoofdcoach. In het seizoen 2004-2005 promoveerde Kolding FC naar 1. division, het tweede niveau in Denemarken.

In 2008 trok hij naar reeksgenoot AGF Aarhus om er terug als assistent-coach aan de slag te gaan. De club behaalde zijn beste resultaat in jaren, maar een jaar later trok Molby naar het ambitieuze AC Horsens.

Promotie en Europees voetbal met AC Horsens

Als hoofdtrainer pakte hij bij AC Horsens in zijn eerste seizoen meteen de promotie naar de Superligaen, de Deense eerste klasse. Het is de eerste keer dat de club daarin slaagt in zijn geschiedenis. Twee jaar later haalt Mølby zelfs Europees voetbal, maar het jaar erna degradeert hij opnieuw.

Zijn volgende opdracht is bij Viborg FF in de Deense hoogste klasse. De club is juist gepromoveerd en Molby eindigt knap achtste, maar het jaar erna kan hij de degradatie niet vermijden.

Mølby opnieuw assistent-coach

Na een sabbatjaar gaat de Deen begin dit seizoen opnieuw aan de slag als assistent-coach. Bij Esbjerg fB zal hij echter niet lang blijven, want al na een half jaar komt Jess Thorup hem weghalen voor zijn eerste buitenlandse avontuur.

Afgelopen vrijdag nam Johnny Mølby afscheid van zijn huidige club en zaterdag tekende hij al bij KAA Gent een contract tot 2021. Vandaag stelde Gent zijn nieuwe assistent-coach voor op hun website en sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in