KAA Gent heeft inworpcoach van Liverpool op bezoek

0
Voetbalveld training inworp inworpcoach
Stockfoto (Bron: Jason Leung via Unsplash)

Jess Thorup wil bij KAA Gent ieder aspect onder handen nemen en daar horen inworpen ook bij. Daarom is Thomas Grønnemark, fulltime inworpcoach bij Liverpool FC, twee dagen aan het werk bij de Buffalo’s.

Thomas Gronnemark is een voormalige atleet die vier maal Deens kampioen werd op de 200 en 400 meter. Daarna probeerde hij zich als bobsleeër te plaatsen voor de Olympische Spelen, maar dat lukte juist niet.

Na zijn actieve sportcarrière schoolde Gronnemark zich om tot voetbalcoach en specialiseerde hij zich in inworpen. Een van de eerste clubs die hij hielp was het Deense FC Midtjylland, toen getraind door Jess Thorup. Die scoorden toen in hun kampioenenjaar maar liefst tien keer na een inworp.

“Inworp tussen 4 en 8 meter verder”

Zo sprong Gronnemark in het oog van Liverpool-trainer Jurgen Klopp en sindsdien is de Deen aan de slag bij de Engelse club. Hij blijft echter ook actief met zijn eigen bedrijf ‘Throw-in’. En het is zo dat Gronnemark twee dagen neerstrijkt in Gent.

“Er zijn 25 tot 30 technische aspecten belangrijk bij de lange inworpen. Zo kan ik een speler gemiddeld tussen vier en acht meter verder later ingooien”, zei de inworpcoach ooit over zijn trainingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in