KAA Gent mist internationals Bronn en David in voorbereiding

0
Dylan Bronn Jonathan David KAA Gent
Dylan Bronn en Jonathan David (Bron: kaagent.be)

De spelers van AA Gent genieten van een welverdiende vakantie. Niet allemaal, want hoewel er geen EK of WK is, worden er nog een hoop internationale toernooien afgewerkt. AA Gent zendt zijn zonen uit en zal te bewonderen zijn op twee toernooien. Kom dat zien, kom dat zien.

REGISTREER JE NU, KRIJG TOT 200 EURO CADEAU EN VOORSPEL DE KOMENDE INTERLANDS!

AA Gent beleefde een horrorseizoen in de Jupiler Pro League, maar eindigde wel nog op een vijfde plaats. Die zou de Buffalo’s straks naar een Europese campagne moeten leiden. Twee uitblinkers van Gent zullen de voorbereiding daarop wel deels moeten missen: Dylan Bronn en Jonathan David. Zij hebben andere verplichtingen deze zomer

Bronn: Africa Cup

Africa Cup of Nations 2019 Egypte logo

Dylan Bronn, vorige zomer nog actief op het wereldkampioenschap met Tunesië, mag deze zomer meer dan waarschijnlijk mee naar de Africa Cup met zijn land. Officieel is de selectie van bondscoach Alain Giresse nog niet, maar Bronn is al enige tijd een vaste waarde in het elftal.

Het landentoernooi gaat door van 21 juni tot 19 juli. De organisatie van de Africa Cup heeft, net zoals het EK bij ons, zijn regels aangepast zodat er meer deelnemers zijn voor deze editie. Tunesië neemt het in de poulefase op tegen Mali, Mauritanië en Angola. Je kan de wedstrijden volgen op Eurosport.

David: Gold Cup

Nog een vertegenwoordiger op een landentoernooi is Jonathan David met Canada. De jonge diamant van de Buffalo’s is door zijn land opgeroepen voor de CONCACAF Gold Cup. Dat tweejaarlijks tornooi voor landen van Midden- en Noord-Amerika gaat door van 15 juni tot 7 juli.

Canada neemt het in de poulefase op tegen Mexico, Martinique en Cuba. Helaas zullen we die wedstrijden in België niet kunnen bekijken omdat geen enkele zender de voetbalrechten kocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in