IJzersterke Odjidja walst met Gent over Cercle Brugge

0
Gent-Cercle_4-1
Bron: Twitter @KAAGent

Gent heeft met een zeer overtuigende prestatie Cercle Brugge van de mat geveegd met 4-1. Een uitmuntende Vadis Odjidja was de orkestmeester van de avond met twee assists en een goal. Gent nestelt zich dankzij de overwinning, voorlopig, opnieuw in de top 6.

Gent pakte in zijn laatste vijf competitieduels slechts 5 punten op 15. Dat was te weinig voor de ambitieuze Buffalo’s, zeker met het oog op een Play-off 1-plek.

Gent kon echter opnieuw op volle sterkte aan de match beginnen, want zowel Nana Asare als Birger Verstraete kwamen terug uit schorsing. Coach Thorup had die laatste echter kennelijk niet nodig, want Esiti en Odjidja genoten de voorkeur op het middenveld. Een goeie zet zo bleek.

Wervelende 1e helft met ‘maar’ 2 doelpunten

Gent begon zeer voortvarend aan de match. Van bij het begin drukte het Cercle Brugge helemaal weg. De bezoekers konden geen vuist maken. Enkel Bruno kon een keer goed dreigen, maar zijn schot werd gepareerd door een uitstekend keepende Yannick Thoelen, die de vertrekkende Kalinic verving in doel.

Gent en voornamelijk spits Roman Yaremchuk kreeg kans na kans, maar de Oekraïner wrong ze allemaal de nek om. Een keer scoorde de spits dan toch, maar hij werd, al dan niet terecht, afgevlagd voor buitenspel.

Dan was Brecht Dejaegere veel beter bij schot. De middenvelder kon in de kluts de 1-0 tegen de touwen jassen. Een verdiende voorsprong na een ijzersterk openingskwartier. Net voorbij het halfuur was het weer raak voor de thuisploeg. Odjidja met een splijtende pas doorheen de Brugse defensie en Sigurd Rosted tekende voor zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen.

De Buffalo’s gingen rusten met een oververdiende 2-0-voorsprong, al had het even goed al 5 of 6-0 kunnen staan.

Odjidja met de kers op de taart

Cercle begon aan de tweede helft met twee nieuwe krachten, maar veel beterschap was er niet bij de Vereniging. Gent daarentegen bleef op zijn elan doorgaan.

Het was opnieuw Odjidja die de show stal. Eerst bood hij met alweer een schitterende doorsteekpas een goal aan voor de jonge David. Die liet de kans niet onbenut en toonde dat hij het scoren nog niet is verleerd.

Net na het uur kwam er dan het moment suprême voor Odjidja. De balvirtuoos legde aan vanop zo’n 25 meter van het doel. Zijn schot verdween vervolgens enig mooi in de linkerbovenhoek. Doelman Nardi stond aan de grond genageld. Het was de bekroning voor een glansprestatie van de 29-jarige middenvelder.

Cercle maakte in het slot nog de eerredder, maar het kalf was al lang verdronken. Een frivool Gent veegde de vloer aan met een ontstellend zwak Cercle.

Opnieuw in de top 6

Dankzij de overtuigende zege staat Gent voorlopig naast Sint-Truiden en Anderlecht in de top 6. Zij moeten echter, net als die andere Play-off 1-concurrenten Charleroi en Standard, nog aan de bak.

Desondanks heeft Gent tegen Cercle getoond dat het meer dan een waardige Play-off 1-kandidaat is. Dit Gent moet altijd meedraaien in de top 6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in