Hoe zit het met de huurlingen van AA Gent? Wij namen een kijkje

0
Lior Inbrum Yuya Kubo Louis Verstraete Franko Andrijasevic Tesfaldet Tekie Siebe Horemans Deiver Machado Mamadou Sylla Lucas Schoofs Ahmed Mostafa KAA Gent
Bovenste rij: Lior Inbrum, Yuya Kubo, Louis Verstraete, Franko Andrijasevic, Tesfaldet Tekie. Onderste rij: Siebe Horemans, Deiver Machado, Mamadou Sylla, Lucas Schoofs, Ahmed Mostafa (Bron: kaagent.be)

Bij KAA Gent was er de laatste drie seizoenen heel veel transferverkeer te beleven, zowel inkomende als uitgaande transfers. Na de titel van AA Gent passeerden spelers als Kalu, Gigot, Sylla, Kalinic, Boussoufa, Deaux, Wikheim, Olayinka, Berg, Coulibaly, Troost-Ekong, Matton, Machado, Schoofs, Kubo, Rinne, Davidzada, Kujovic, Ndongala, Perbet, Taravel, Rabiu, Marcq, Dussenne, Janga, Christiansen, … We kunnen zo nog wel even doorgaan. Sommigen werden verkocht met winst, anderen met verlies en een deel werd uitgeleend. Wij gingen kijken wie van die huurlingen nog een toekomst heeft bij KAA Gent.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Lucas Schoofs

Lucas Schoofs werd twee jaar geleden uitgeleend aan OH Leuven waar hij volledig open bloeide. De 22-jarige middenvelder deed het geweldig en speelde alles, wat hem een nieuwe uitleenbeurt opleverde. Dit keer trok de jonge Gent-speler voor anderhalf jaar de grens over naar Eredivisie bij NAC Breda.

Ook daar dwong hij meteen zijn plaats af en was hij héél goed bezig. Tot begin maart vorig jaar het noodlot toesloeg en hij een zware enkelblessure opliep. Die blessure zal hem nog enkele maanden aan de kant houden. Pech dus voor de jonge Buffalo, die we alvast veel succes wensen met zijn revalidatie.

Deiver Machado

Deiver Andrés Machado Mena kwam in de zomer van 2017 naar AA Gent dat hem toen kocht van het Colombiaanse Millonarios FC. De linkervleugelverdediger speelde in totaal 15 wedstrijden in de outfit van AA Gent, maar kon zich nooit echt doorzetten. De nu 25-jarige Colombiaan werd daarom dit seizoen uitgeleend aan Atlético Nacional uit Colombia.

Machado doet het in eigen land goed en versierde zelfs een plaats in de nationale ploeg van Colombia. Op de Copa America, die van start gaat op 14 juni in Brazilië, is de kans groot dat de uitgeleende Buffalo erbij zal zijn. Na de Copa America moet Machado zich normaal gezien terug melden bij AA Gent. Achterin op links heeft Gent momenteel kapitein Nana Asaré en Thibault De Smet lopen. De kans op een terugkeer bestaat, maar is toch eerder klein.

Louis Verstraete

Het Gentse jeugdproduct mocht bij de hoofdmacht van AA Gent reeds proeven met enkele invalbeurten. Toch werd hij in januari 2018 uitgeleend aan Waasland-Beveren. Op anderhalf jaar speelde hij 41 wedstrijden voor de Waaslanders waarin hij drie keer tot scoren kwam en vier assists gaf. De 20-jarige middenvelder deed het dus uitstekend op de Freethiel.

De vraag is of dat voldoende zal zijn voor een plaats in de kern van de Buffalo’s volgend seizoen? De Gentse jongeling is eigenlijk een centrale middenvelder, maar hij verdiende ook al zijn strepen als aanvallende middenvelder. Bij een eventuele terugkeer zou hij de concurrentie moeten aangaan met onder andere Vadis Odjidja, Birger Verstraete, Anderson Esiti, Brecht Dejaegere, Roman Bezus, Eric Smith en Giorgi Chakvetadze.

Louis Verstraete heeft bij KAA Gent nog een contract tot 30 juni 2020. Als de Buffalo’s dus nog geld willen krijgen voor hun jonge middenvelder kunnen ze hem best nu verkopen. Uiteraard is bijtekenen ook nog een optie, want Verstraete heeft zeker talent.

Tesfaldet Tekie

De jonge Zweed van Eritrese afkomst kwam in januari 2017 op 19-jarige leeftijd naar KAA Gent. De Buffalo’s betaalden 1,6 miljoen euro voor de middenvelder. Precies één jaar later leende Gent hem uit aan het Zweedse Östersunds FK. De defensieve middenvelder is er basisspeler en verzamelde twee doelpunten en vier assists in 31 wedstrijden over anderhalf seizoen.

De Gentse huurling werd in Zweden zelfs beloond met een selectie voor een oefeninterland met Zweden tegen IJsland (2-2). Tesfaldet Tekie stond in die match 64 minuten op het veld. Of dit voldoende is om het volgend seizoen te maken bij KAA Gent is maar zeer de vraag, want ook voor hem is de concurrentie op het middenveld moordend. Tekie heeft nog een contract voor twee seizoenen.

Mamadou Sylla

De Senegalese aanvaller werd in de zomer van 2017 met veel tromgeroffel en hoge verwachtingen binnengehaald bij AA Gent. De Buffalo’s betaalden bijna 4 miljoen euro voor de aanvaller die bij AS Eupen goed was voor dertien doelpunten en elf assists.

Eens bij AA Gent leek hij het scoren verleerd. Op zestien basisplaatsen en nog een pak invalbeurten kon hij maar één keer de weg naar doel vinden. In het daaropvolgende seizoen leek een uitleenbeurt aan Zulte Waregem een oplossing. Maar ook aan de Gaverbeek wist Sylla maar één keer te scoren en werd de huurovereenkomst al na een half seizoen stopgezet.

In januari kon men op Stayen nog een extra aanvaller gebruiken dus trok Sylla als pasmunt voor Roman Bezus naar STVV tot eind dit seizoen. In de reguliere competitie kreeg de Senegalees vijf korte invalbeurten. Pas in Play-off 2 kreeg Sylla zijn eerste basisplaats. Hij speelde in totaal acht wedstrijden en hij bedankte zijn coach daarvoor met vier doelpunten.

De 25-jarige aanvaller is nog steeds eigendom van KAA Gent, waar hij onder contract ligt tot 2021. Maar er wordt niet verwacht dat Jess Thorup zit te wachten op nog een spits die zo moeilijk de weg naar doel kan vinden. Enkel bij een nieuwe coach lijkt de Sylla te mogen hopen op een nieuwe kans.

Ahmed Mostafa

De voorbije zomermercato trok AA Gent de beloftevolle Egyptenaar Ahmed Mostafa aan. De Buffalo’s namen de linksbuiten over van het Egyptische Petrojet voor 380.000 euro. Verder dan een invalbeurt van acht minuutjes tegen Cercle Brugge kwam hij echter niet.

Gent leende Mostafa na nieuwjaar uit aan Smouha uit zijn thuisland, waar hij drie keer in de basis mocht starten en vier invalbeurten versierde. Ik denk niet dat we volgend seizoen de naam Ahmed Mostafa zullen terugvinden op het wedstrijdblad van KAA Gent. De 21-jarige linksbuiten heeft wel nog een contract tot 2021. Een nieuwe uitleenbeurt dringt zich dus op.

Lior Inbrum

De Israëlische linksbuiten werd in juli 2017 voor 2 miljoen euro aangetrokken van FC Ashdod. Maar nog in dezelfde transferperiode bleek de kersverse aanwinst te kort te komen voor de A-kern van Gent. De club leende hem meteen weer uit aan het Sloveense NK Maribor. Na een half jaar te hebben vertoefd in Slovenië waar hij amper twee keer in de basis stond, volgde in januari een nieuwe uitleenbeurt.

Inbrum trok naar zijn ex-club FC Ashdod. Vijftien wedstrijden en vier doelpunten verder keerde hij vorige zomer terug naar KAA Gent. De Buffalo’s leenden hem direct weer uit. Dit keer trok hij naar Beitar Jerusalem. Het leek eindelijk terug de goede kant op te gaan, maar na zo’n tien wedstrijden waarin hij drie keer scoorde en twee assists gaf, raakte Inbrum geblesseerd.

Nu is de winter terug fit en keert hij terug naar Gent. Toch denk ik niet dat we Inbrum binnenkort in Gentse outfit moeten verwachten. Ook al ligt de 23-jarige Israëli nog tot 2021 onder contract, de kans is groot dat hij opnieuw zal worden uitgeleend aan een club, waarschijnlijk weer in zijn eigen land.

Franko Andrijasevic

4,25 miljoen euro … dat is het recordbedrag dat KAA Gent betaalde aan NK Rijeka voor de geflopte Kroaat. De 27-jarige middenvelder werd in eigen land verkozen tot beste voetballer uit de Kroatische competitie. Franko Andrijasevic bezweek onder de enorme druk die op zijn schouders rustte als duurste Buffalo aller tijden. De verwachtingen bij bestuur en fans waren enorm hoog en alles begon ook veelbelovend want al in zijn eerste wedstrijd scoorde Andrijasevic al.

Daarna raakte de Kroatische middenvelder geblesseerd en ging het van kwaad naar erger. Andrijasevic bleek te traag en kon bij de fans nooit een goede indruk nalaten. Na anderhalf jaar besloot men samen om elders een oplossing te zoeken en leende Gent hem uit aan Waasland-Beveren.

Bij de Waaslanders leek de Kroaat plots wel zijn draai te vinden en veertien basisplaatsen verder verzamelde hij drie doelpunten en drie assists. De kans op een terugkeer naar AA Gent is bijzonder klein. Zijn contract loopt af in 2022, maar als er een oplossing kan gevonden worden wil Gent graag van het zware loon af.

Yuya Kubo

De inmiddels 25-jarige Yuya Kubo arriveerde in januari 2017 bij KAA Gent, dat hem kocht van het Zwitserse Young Boys Bern voor 3.5 miljoen euro. In zijn eerste halve seizoen scoorde de Japanner elf keer voor Gent en gaf hij twee assists. De Japanner had daar amper 17 wedstrijden voor nodig. In zijn tweede seizoen bij de Buffalo’s speelde de aanvaller 40 wedstrijden waarin hij elf keer scoorde en twee assists gaf. Na twee wedstrijden in het huidige seizoen kwam het Duitse 1.FC Nürnberg aankloppen bij AA Gent. Kubo trok daarop naar de Bundesliga voor één seizoen met een optie tot aankoop.

De Japanner kon zijn stempel echter niet drukken in Duitsland. Na één doelpunt uit 22 wedstrijden besloot 1.FC Nürnberg de aankoopoptie niet te lichten. Onlangs liet algemeen manager van de Buffalo’s, Michel Louwagie, al verstaan dat KAA Gent volgend seizoen opnieuw rekent op Yuya Kubo. De aanvaller zal dus in juli de trainingen hervatten bij AA Gent.

Siebe Horemans

De nog steeds maar 20-jarige Siebe Horemans komt uit de eigen jeugd van AA Gent. Al in het seizoen 2016-17 mocht de jonge Belg onder Hein Vanhaezebrouck debuteren in de Europa League in en tegen FC Viitorul (0-0). Hij speelde de volledige wedstrijd. Enkele weken later mocht hij ook in de competitie debuteren in de met 4-2 gewonnen wedstrijd thuis tegen Westerlo. Daarna werd het stil rond de jonge centrale verdediger en kreeg een jaar later terug één speelkans, tussendoor leende de club hem een half seizoen uit aan OH Leuven.

Vorige zomer kwam SBV Excelsior aankloppen bij KAA Gent om de jonge verdediger te huren. In de eerste maanden verliep het niet volgens plan voor Siebe Horemans en verzeilde hij de beloften van Excelsior. Begin februari stond de 20-jarige Horemans echter plots aan de aftrap tegen Feyenoord. Nadien verzamelde hij nog negen basisplaatsen gekruid met twee assists. Siebe Horemans heeft volgend seizoen een aflopend contract bij KAA Gent en dus kan hij gratis weg in 2020. Dus valt het nog maar af te wachten wat de Buffalo’s doen met hun jonge belofte.

Aboubakary Koita

De beloftevolle Abou Koita werd op 18-jarige leeftijd weggeplukt bij ASV Geel. In zijn eerste seizoen AA Gent moest de jonge linksbuiten zich tevreden stellen met één invalbeurt van zes minuutjes. Zijn tweede seizoen in het shirt van KAA Gent ging even de goede kant uit. In zijn eerste basisplaats was hij goed voor een assist. In zijn tweede wedstrijd werd hij al snel vervangen en daarna volgden nog enkele invalbeurten vooraleer hij onder Thorup weer naast de selectie viel.

Na nieuwjaar leenden de Buffalo’s de inmiddels 20-jarige Koita uit voor een half seizoen aan KV Kortrijk. Daar speelde hij zichzelf in de basis en was hij goed voor twee goals en drie assists. Bij KAA Gent loopt zijn contract af op 30 juni en dus is Koita straks een vrije speler.

Anthony Swolfs

Deze jonge doelman werd in januari van vorig seizoen gehaald bij KV Mechelen. Na enkele maanden werd hij alweer uitgeleend en trok Anthony Swolfs naar Waasland-Beveren. In de reguliere competitie kwam de 21-jarige doelman niet verder dan drie keer bankzitten. In Play-off 2 kreeg Swolfs wel speelgelegenheid en stond hij twee keer in doel. Bij de Buffalo’s heeft de keeper een aflopend contract en is dus is hij na 30 juni een vrije speler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in