Hoe huurdeal Kums tot stand kwam

0

Sven Kums is terug een speler van KAA Gent. De middenvelder verlaat Anderlecht en trekt terug naar de Ghelamco Arena, waar hij zijn beste dagen heeft gespeeld. Kums wordt een jaar gehuurd zonder aankoopoptie.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Een nieuwsgierige boodschap op de Twitter-pagina van AA Gent. Luttele minuten na een pushmelding van Het Nieuwsblad. “Sven Kums op weg naar de Buffalo’s. Alles wordt eerstdaags afgerond.” Eerstdaags werd binnenkort, lees vooral als ‘luttele minuten.’

Waarna de Buffalo’s alles klaar maakten voor De Grote Aankondiging. Sven Kums die terugkeerde naar de Ghelamco Arena, naar de ploeg waar hij de grootste successen mee heeft bereikt. Hij werd kampioen, speelde Champions League en werd Gouden Schoen.

Huurcontract zonder aankoopoptie.

De middenvelder zat bij Anderlecht op een zijspoor en moest er zelfs regelmatig meetrainen met de B-kern. AA Gent huurt hem nu van paars-wit voor één seizoen. Of Gent het volledige loon van Sven Kums overneemt is niet bekend. Er is geen aankoopoptie bedongen. Paars-wit betaalde twee jaar geleden 6,5 miljoen euro voor de middenvelder, maar daar kon hij de (te hoge) verwachtingen nooit waarmaken.

“Kwalitatieve kern”

Ivan De Witte Michel Louwagie KAA Gent
Ivan De Witte en Michel Louwagie (Bron: Sporza)

De transfer van Sven Kums ging al even in de lucht, maar concreet was dat nooit volgens Michel Louwagie, algemeen directeur van KAA Gent. “De gesprekken zijn woensdag opgestart en afgerond”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Net zoals bij Laurent Depoitre speelde het mee dat Sven een goed gevoel aan onze club heeft overgehouden. Zijn overgang is iets wat al langer leefde, maar de situatie bood zich nu aan. Ik denk dat het zowel voor club als voor speler een goede keuze was. Hij is een versterking voor onze groep. Het mag duidelijk zijn dat we dit seizoen willen ingaan met een kwalitatieve kern”, besluit Ivan De Witte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in