Ghelamco Burcht overleeft Standard

0
GntSta
Bron: Twitter KAA Gent

Het is nog steeds wachten op een Belgische ploeg die AA Gent punten afpakt in de eigen Ghelamco Arena. Wat buitenshuis niet lukt, lukt in het eigen stadion vanzelf. Deze keer hadden de Buffalo’s, ondanks een achterstand, nauwelijks moeite met Standard. De Gentenaren dankten hun goudhaantje Jonathan David, alweer.

Met het oog op de Europese wedstrijd tegen Wolfsburg van volgende donderdag, ging Jess Thorup aan het roteren. Lustig kreeg rust, Asare en David zaten op de bank. Brecht Dejaegere had andere prioriteiten vandaag. Hij kreeg vrij om zijn hoogzwangere vriendin bij te staan. In hun plaats speelden Bezus, Castro-Montes en Mohammadi. Ook Sven Kums speelde weer.

View this post on Instagram

My VIP’S ❤️ …⌛️ #PP

A post shared by Brecht Dejaegere (@bdejaegere) on

Lestienne kreeg al snel een goeie mogelijkheid tot scoren, nadat Castro-Montes de bal zomaar in zijn voeten speelde. De flankaanvaller van Standard trapte echter over het doel. De Rouches plooiden terug en liet AA Gent komen. Maar de Buffalo’s vonden geen openingen in de goeie organisatie van de Luikenaars.

Kums probeerde Depoitre wel in stelling te brengen, maar de aanvaller vond doelman Bodart op zijn weg. Nadien kreeg de spits nog een goeie kans, maar besloot hij naast de kooi van de Luikse goalie. Met afstandspogingen van Bezus en Odjidja, die zonder gevolg bleven, probeerde de thuisploeg wel het vuur in de wedstrijd te houden.

De Rouches bleven op zoek naar de counter om gevaarlijk te zijn. Mpoku vond Thomas Kaminski op zijn weg, maar vlak voor de rust moesten de Buffalo’s toch achtervolgen. Bastien legde de bal perfect in de loop van Amallah, die met buitenkant rechtervoet knap tegen de touwen trapte. Met een achterstand trokken de Buffalo’s richting kleedkamers.

De achterstand werd echter kort na de pauze alweer recht gezet. Depoitre legde breed voor Roman Bezus en die knalde van buiten de zestien mooi in de kruising. Het doelpunt bracht het vuur weer helemaal in de Ghelamco Arena en was net wat de Buffalo’s nodig hadden. Kums bediende Depoitre, maar die kopte naast.

Standard voelde dat het wat moest terug doen en was iets meer ondernemender dan voor de pauze, wat voor meer ruimte voor de twee ploegen zorgde. Bastien speelde Lestienne aan, maar die prikte dan weer net naast de kooi van Thomas Kaminski. Aan de overkant kopte Roman Yaremchuk een hoekschop van Odjidja over.

De wedstrijd bloeide open en beide doelmannen moesten gepast tussenkomen. De ingevallen Jonathan David probeerde dan maar voor breker te spelen en ging door, maar Vanheusden haalde de Canadees neer. Geen rood voor de Standard-verdediger, maar wel voor kapitein Odjidja. Die liet zich echter een kaart aannaaien door Mpoku. Een simpele schouderduw was voldoende om voor dood neer te gaan.

De scheidsrechter was even later niet consequent toen Zinho Vanheusden opnieuw Jonathan David neer haalde. Hij hield de tweede gele kaart op zak, maar in de daaropvolgende fase kreeg hij wel de kaart waar hij naar zocht. Deze keer voor hands in de zestien. De Canadese wonderboy van AA Gent schoot de Buffalo’s van op de penaltystip op voorsprong.

In een tumultueuze slotfase kreeg Standard nog een strafschop nadat Castro-Montes de overwinning al over de streep had getrokken met het derde Gentse doelpunt. Mpoku miste overigens de strafschop die de Rouches op een 3-2-tussenstand hadden kunnen doen komen.

Zeven op zeven: de conclusie is dat Belgische ploegen op dit moment niets te zoeken hebben in de Ghelamco Arena. Eenentwintig punten hebben ze daar nu al verzameld en de kritiek dat het maar tegen ploegen uit de rechterkolom was, mag nu wel gaan liggen. Volgende week trekt de Gentse bus richting Wolfsburg (Europa League) en Racing Genk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in