Verdedigers of aanvallers? Gentse verdedigers schieten ook tegen Eupen raak

0
Rosted_Bronn
Bron: website kaagent.be

Gent heeft na een maand zonder competitiezege nog eens kunnen winnen. In de Ghelamco Arena versloegen ze Eupen, dat al na een halfuur met 10 verder moest, met 2-0. Opnieuw bleken de Gentse verdedigers de beste aanvallers, want alweer waren het Rosted en Bronn die voor de doelpunten zorgden.

Gentse spitsen laten het afweten …

De Gentse aanvalslinie laat het de laatste tijd nogal afweten. Enkel in de bekermatch tegen Beerschot-Wilrijk stonden de aanvallers wel nog aan het kanon. Voor een laatste competitiegoal van een Gentse spits moeten we al een dikke maand terug, toen Yaremchuk (2x) en Limbombe (1x) mochten juichen tegen Kortrijk.

Ook nu, tegen Eupen, zwegen de kanonnen van Yaremchuk, Chakvetadze en consorten. Ze misten scherpte voor doel en lieten wenkende kansen liggen. Ook invallers Limbombe, David en Awoniyi konden geen doelpunt laten optekenen.

… dus nemen de verdedigers hun taken over

Dan doen de Gentse verdedigers het een pak beter in aanvallend opzicht. Opnieuw waren het Rosted en Bronn, net als op de vorige speeldag tegen Lokeren, die voor de Gentse goals zorgden. In alle competities zitten de twee samen al aan 9 doelpunten. 4 voor Bronn, 5 voor Rosted. Rosted scoorde zelfs in zijn laatste drie wedstrijden, beker meegerekend, drie keer.

De Buffalo’s oefenen al een tijdje intensief op stilstaande fases en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Het is mede daardoor dat de Gentse verdedigers nu zo veel scoren.

Beide goals tegen Eupen kwamen er dan ook na een corner. Zowel Rosted als Bronn konden na wat geharrewar het leer toch tegen de touwen jagen. Als volleerde spitsen schonken ze Gent zo de zege tegen Eupen, dat al na een halfuur met 10 verder moest na de uitsluiting van Marreh (dubbel geel).

Desondanks had Gent het toch nog knap lastig met de ploeg uit de Oostkantons. Kalinic moest in de tweede helft een aantal keer goed tussenkomen op een Eupense counter. De man-meer-situatie leek de Gentenaren wat te hebben ingedommeld.

Gelukkig beschikt Gent dus over een verdediging die zowel de nul kan houden, als kan scoren. Een wijs man zei ooit “aanval is de beste verdediging”, wel bij Gent lijkt de verdediging voorlopig de beste aanval.

Opnieuw in Play-off 1

De overwinning tegen Eupen betekende niet alleen extra doelpunten in het arsenaal van de Gentse verdedigers, maar ook opnieuw een plek in de top 6 van het klassement. Door het gelijkspel van concurrenten STVV, Anderlecht, Charleroi en Standard, springt Gent over die twee laatstgenoemden naar plaats 6.

Op de volgende speeldag wacht een rechtstreeks duel voor Play-off 1 tegen Charleroi. Hopelijk kunnen de aanvallers zich dan ook nog eens onderscheiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in