Gentse bekerdroom gaat voort na zege tegen Sint-Truiden

0
STVV-Gent_1-3_BvB
Bron: Twitter @KAAGent

Gent zette zijn ambitie om de beker van België te winnen kracht bij met een eenvoudige zege in de kwartfinale tegen seizoensrevelatie Sint-Truiden. Jean-Luc Dompé was de absolute matchwinnaar met twee doelpunten en een assist. 

Vooraf was Gent-coach Jess Thorup duidelijk: “De tegenstand zal niet min zijn”. Sint-Truiden is namelijk de seizoensrevelatie van de Jupiler Pro League. De Truienaars staan op een gedeelde 4e plaats met 31 punten. Drie punten meer dan de Buffalo’s.

Na de bittere nederlaag tegen Charleroi viel Gent uit de top 6 in de competitie. De beker is momenteel de kortste weg richting Europa en dat moesten de spelers ook in de oren knopen. 

Dompé dompelt ex-club STVV kopje onder

Jean-Luc Dompé mocht voor het eerst in bijna drie maanden nog eens starten voor Gent en de Fransman schaadde het vertrouwen van zijn coach niet. Waar het aanvankelijk nog stroef liep voor beide ploegen zette Dompé, ex-STVV, net voorbij het halfuur orde op zaken.

De winger plaatste een vrije trap enig mooi voorbij doelman Steppe in de linkerhoek. De ban was gebroken. 

De tweede helft begon met een enthousiast STVV dat verwoed op zoek ging naar de aansluitingstreffer. De Kanaries probeerden wel, maar echt dicht bij een doelpunt kwamen ze niet.

Het was opnieuw aan orkestmeester Dompé om het Gentse feestgedruis aan te wakkeren. Na net geen uur voetballen zette de kleine Fransman zich door op de linkerflank. Na enkele overstapjes lepelde hij de bal perfect op het hoofd van Roman Yaremchuk, die aan de tweede paal kon binnenkoppen. 

Amper twee minuten later zette Dompé zijn one-man-show verder. Met een heerlijke overhoekse knal plaatste hij, op aangeven van Chakvetadze, de 0-3 op het bord. Boli milderde voor STVV in het slot nog tot 1-3, maar het kalf was al lang verdronken.

Op naar de finale?

Gent staat zo, net als drie jaar geleden, in de halve finale van de Croky Cup. Het was trouwens het eerste thuisverlies voor STVV in 16 wedstrijden. Een mooie statistiek die Gent zonder veel woorden aan vuil te maken aan diggelen heeft geslagen. 

De laatste bekeroverwinning van Gent dateert al van het seizoen 2009-2010. Toen wonnen de Buffalo’s in de finale met 3-0 van Cercle Brugge. Het was tevens de laatste keer dat Gent in de finale van de beker stond. Tijd om daar dit seizoen verandering in te brengen.

Bekijk hier de beelden van de match:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in