Gent blijft op Play-off 1-koers na zege tegen Zulte Waregem

0
Zulte-Gent_1-3
Bron: Twitter @kaminski26

KAA Gent is erin geslaagd de laatste Play-off 1-kansen gaaf te houden. In de tweede helft ging het op en over een moegestreden Zulte: 1-3. Met nog twee wedstrijden voor de boeg liggen de Buffalo’s nog steeds op Play-off 1-koers.

Aangezien Play-off 1-concurrent STVV vrijdag al verloor van Club Brugge kon Gent een uitstekende zaak doen in de strijd om een Play-off 1-ticket. Het moest daarvoor wel voorbij een in vorm verkerende Zulte Waregem. De thuisploeg had al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren.

“Voortbouwen op match tegen Standard”

In de voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag sprak Gent-coach Jess Thorup duidelijke taal. “De manier waarop we vorige week speelden tegen Standard (2-1-zege) stelde me zeer tevreden. We moeten nu voortbouwen op die match en datzelfde niveau blijven behalen. Bij elke match!”

“De match tegen Zulte wordt een zéér belangrijke wedstrijd. Als we die goed doorstaan dan ben ik er zeker van dat we klaar zullen zijn voor de eindsprint”, sprak Thorup nog.

Twee doelpunten na vijf minuten

De woorden van Thorup vielen niet in dovemansoren. Na amper twee minuten had zijn ploeg al gescoord. Odjidja mocht alleen op doel afgaan en trapte het leer staalhard in het dak van het doel.

De thuisploeg weigerde echter onder te doen en legde dezelfde gretigheid op de mat. Drie minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Dribbelkont Bongonda werd volledig uit het oog verloren en nam het geschenkje op aangeven van Peeters in dank aan.

Wervelende eerste 45 minuten

Zo hadden beide teams al na vijf minuten voetballen elk een doelpunt achter hun naam staan. Het was de voorbode van een wervelende eerste helft waarin aan weerskanten kansen bij de vleet vielen op te tekenen.

Voor Gent waren Yaremchuk en vooral Dompé, die alleen op Bossut afging maar met de bal buiten liep, nog dicht bij een tweede Gentse treffer. Zulte dacht tussendoor een tweede doelpunt beet te hebben, maar de goal van Harbaoui werd afgekeurd voor buitenspel. Alle inspanningen ten spijt, bleef de 1-1 na 45 minuten op het bord staan.

VAR keurt Gents doelpunt af

Ook na de pauze leek de match niet beter te kunnen beginnen voor Gent. Het maakte er al snel 1-2 van maar met behulp van de VAR floot de scheidsrechter de juichende Gent-spelers op hun stappen terug. Voorafgaandelijk buitenspel van Sørloth werd terecht opgemerkt.

We leken op weg naar eenzelfde scenario van in de eerste helft, maar die kwam er niet. De wedstrijd verstomde en beide ploegen leken vermoeid na de swingende en afmattende eerste helft.

Sørloth duwt Zulte kopje onder in het slot

Thorup kon het niet langer aanzien. Zijn team moest winnen en dus gooide hij Verstraete in de strijd voor de bleke Esiti. Een meesterzet zo bleek, want de verse kracht zorgde voor nieuwe Gentse schwung.

Een mislukt schot van Dompé belandde pardoes voor de voeten van David, die zijn 8e van het seizoen maakte. Gent rook bloed en ging verwoed op zoek naar een geruststellende derde roos, maar kreeg nog bijna het deksel op de neus toen Seck alleen voor doel onbegrijpelijk miste met de kop. Uiteindelijk bezegelde Sørloth alsnog het lot van Zulte door in het slot gepast voor zijn man te komen en de 1-3 op het bord te zetten.

Gent behoudt zo zijn 7e plek in het klassement en blijft met 44 punten in de running voor Play-off 1. Het houdt dichtste concurrenten Anderlecht (45), STVV (46) en Standard (47) binnen schot.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de Jupiler Pro League is alles nog mogelijk voor de Buffalo’s. De slotwedstrijd in STVV zou weleens doorslaggevend kunnen zijn.

Bekijk de hoogtepunten uit de wedstrijd:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in