Gent verwelkomt dan toch Kaminski als nieuwe doelman

0
Kaminski_officieel
Bron: Website www.kaagent.be

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar vandaag is dan toch de beslissing gevallen: Gent heeft Thomas Kaminski aangetrokken. Na hernieuwde onderhandelingen met Kortrijk zette de doelman zijn kribbel onder een aangepast contract. Kaminski sluit zo snel mogelijk aan op stage in Oliva.

Het stond al langer in de sterren geschreven dat Thomas Kaminski de nieuwe man tussen de Gentse palen zou worden. Lovre Kalinic trok net voor de winterstop richting Aston Villa en Gent moest en zou een waardige vervanger vinden.

Voetblessure gooit ei zo na roet in het eten

Maar de transfer kende na de medische testen een klein oponthoud. De doelman zou last ondervinden van een blessure aan de voetzool, waardoor zijn sprongkracht afnam. Daardoor leek de transfer alsnog op de helling komen te staan.

Maar Kortrijk en Gent gingen opnieuw rond de tafel zitten en bereikten een hernieuwd akkoord. Ook met de speler werden nieuwe voorwaarden overeengekomen. De 26-jarige goalie tekende daarop een contract van 2,5 jaar met een optie tot 2 extra seizoenen.

Bron: Website www.kaagent.be

Ex-Buffalo komt thuis

Kaminski keert dankzij de transfer terug naar het vertrouwde nest. Van 2005 tot 2007 keepte de doelman reeds bij de jeugd van Gent. Daarna verhuisde hij naar Germinal Beerschot, waarvoor hij op 16-jarige leeftijd debuteerde in de 1e ploeg.

In 2011 trok Kaminski naar Anderlecht, waar hij uiteindelijk vooral zou worden uitgeleend. Kortrijk haalde de doelman in 2016 uiteindelijk definitief binnen. Bij de West-Vlamingen werd hij meteen een betrouwbaar sluitstuk tussen de palen. Dit seizoen behaalde hij vijf clean sheets in de competitie en één in de beker.

In totaal wist de nieuwe Buffalo-doelman zijn net al 37 keer schoon te houden in 162 wedstrijden. Kaminski werd ook al twee keer opgeroepen voor de nationale ploeg.

Bron: Website www.kaagent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in