Gent verslaat Kortrijk en blijft in de top 6 kamperen

0
De_Smet
Bron: Twitter kaagent

KAA Gent heeft Kortrijk geklopt met 1-2. Het was een gevleide zege voor de bezoekers, die enkele sterkhouders lieten rusten met het oog op de bekermatch van volgende woensdag. De Buffalo’s blijven zo meedraaien in de top 6 van het klassement.

Vooral in de verdediging werden enkele vaste waarden gespaard. Zo liet Jess Thorup Bronn, Souquet en Asare op de bank. Met ook nog invallers Sørloth, Chakvetadze en Bezus oogden de wisselspelers van Gent bijzonder mooi. Bovendien ontbraken ook Esiti, wegens schorsing, en Odjidja, die niet op tijd fit raakte.

Het betekende wel dat enkele plaatsjes opgevuld moesten worden. Thorup gooide de jongelingen De Smet en Smith voor de leeuwen en greep terug naar de driemansverdediging Derijck-Plastun-Rosted.

Vroege openingstreffer David snel uitgewist

Beide ploegen begonnen voortvarend aan de match en al na 4 minuten mocht de openingstreffer worden genoteerd. Een aanval vanop links werd door Dompé voor doel gebracht. De jonge David had alle tijd om de bal aan te nemen en maakte er al vroeg 0-1 van.

Kortrijk was even van slag, maar hing de bordjes op het kwartier alweer in evenwicht. Een voorzet van Mboyo, eveneens vanop links, ging aan alles en iedereen voorbij en bereikte Ouali, die de bal maar in het net te leggen had.

Alles was weer te herdoen in de resterende 30 minuten van de eerste helft, waarin Gent de beste kansen had, maar niet meer tot scoren kwam. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het met een 1-1-ruststand de kleedkamers in ging.

De Smet pegelt Gent in top 6

De thuisploeg begon met een andere ingesteldheid aan het tweede bedrijf. Met meer drang naar voren, probeerden ze het Gent moeilijk te maken en dat lukte ook bij wijlen. Vooral op de poging van Ouali, die op de lat strandde, kwamen de Buffalo’s goed weg.

Thorup probeerde zijn ploeg opnieuw wakker te schudden met de inbreng van Sørloth, Chakvetadze en nieuwkomer Bezus. Het leek aanvankelijk niet veel zoden aan de dijk te brengen, al zagen we wel een bedrijvige Bezus.

Maar dan was het moment aangebroken van de 20-jarige Thibault De Smet. De linkerflank sneed naar binnen en poeierde het leer, met zijn rechter nota bene, achteloos in de kruising. Zijn eerste officiële doelpunt voor Gent was meteen een pareltje.

De 1-2 viel redelijk tegen de gang van het spel in, maar geen enkele Buffalo die daar om maalde. Gent kwam opnieuw beter in de wedstrijd en was zelf nog enkele keren gevaarlijk, maar tot een derde treffer kwam het niet meer.

Op de rand van Play-off 1

Dankzij de zege in Kortrijk, springt Gent opnieuw de top 6 tegemoet. Het was overigens de eerste uitzege van Gent sinds 21 oktober (Beker niet meegerekend).

Met 37 punten staat het momenteel gedeeld vijfde, maar de nummers 7 (STVV) en 8 (Charleroi) hijgen in de nek van de Buffalo’s. Al kan Gent ook geleidelijk aan naar boven kijken, want het krijgt zowaar Anderlecht, Standard en Antwerp in het vizier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in