Gent richting poules dankzij doelpunt Plastun

0
Rijeka - Gent Europa League
Bron: Twitter KAA Gent

Missie Europees voetbal: geslaagd. AA Gent gaat morgen in Monaco de potten in van de Europa League. De Buffalo’s plaatsten zich door 1-1 gelijk te gaan spelen in Rijeka. Igor Plastun trapte de Gentenaren richting de poules, want op een scorend AA Gent kan je dezer dagen je geld zetten.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Geen Roman Yaremchuk voor Jess Thorup. De Buffalo’s moesten hun topschutter geblesseerd missen. Daardoor kwam Sven Kums meteen in de ploeg en veranderde de Deense coach van systeem. Laurent Depoitre stond zo alleen in de spits met Jonathan David in steun.

Plastun wist openingsgoal uit

De eerste kansjes waren voor de bezoekers, maar Depoitre mikte vanuit buitenspel ver naast en Nana Asare kwam aan de tweede paal net te laat. De Kroaten lieten zich echter niet doen. Ze waren hard, beenhard. En Rijeka was zich bewust van zijn beperkingen. Het liet de bal aan de Buffalo’s en loerde op de counter.

En die moment kwam er ook. Jakov Puljic viel erg gretig in, na een blessure bij Antonio Colak. De invaller liep slim weg en prikte de bal in het dak van het doel. Het Gentse antwoord liet niet lang op zich wachten. Nog geen minuut later had Igor Plastun de bal al tegen de touwen gejast nadat hij sneller dan de rest reageerde na een hoekschop.

In de tweede helft gingen de Buffalo’s achterover leunen en was het de wedstrijd over de streep trekken. Dat zorgde dit seizoen echter al voor een paar tegenslagen, maar Rijeka had simpelweg niet genoeg kwaliteit in huis om doelman Thomas Kaminski te bedreigen. De afstandsschoten stelden amper iets voor.

AA Gent speelde ondertussen helemaal niets meer klaar, maar zij morgen wel de poules in van de Europa League. De bijzonder slappe tweede helft tegen een matige tegenstander moet toch de nodige kopzorgen voor Jess Thorup meebrengen. Morgen kennen de Buffalo’s hun tegenstanders in de Europa League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in