Hier moet Gent (en concurrenten) nog voorbij richting Play-off 1

0
Gent-spandoek
Bron: YouTube KAA Gent

Gent kon op de 28e speeldag van de Jupiler Pro league afrekenen met Zulte Waregem (1-3). Het maakt zo nog altijd aanspraak op Play-off 1. Welke prooien liggen er nog op de weg van de hongerige Buffalo’s en van die van hun concurrenten? Een overzicht.

Wedden op wedstrijden van KAA Gent?

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro bonus bij je eerste storing!

Er moeten nog twee speeldagen worden afgewerkt in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Daarna weten we met zekerheid welke teams Play-off 1 en welke Play-off 2 spelen.

Genk (59 punten), Club Brugge (53 punten) en Antwerp (49 punten) zijn al zeker van hun Play-off 1-ticket. Voor de andere drie tickets zijn Standard, Anderlecht, STVV, Gent en zelfs Kortrijk nog in de running. Wie treft wie in de resterende twee wedstrijden en welke teams maken het meeste kans op Play-off 1?

Kalender Jupiler Pro League:

STANDARD
47 ptn
STVV
46 ptn
ANDERLECHT
45 ptn
GENT
44 ptn
KORTRIJK
40 ptn
Speeldag 29 Cercle Brugge – Standard Moeskroen – STVV Anderlecht – Kortrijk Gent – Oostende Anderlecht – Kortrijk
Speeldag 30 Standard – Waasland-Beveren STVV – Gent Oostende – Anderlecht STVV – Gent Kortrijk – Antwerp

Standard lijkt over de beste papieren te beschikken. Het moet als enige niet meer tegen een rechtstreekse concurrent en heeft voorlopig ook de meeste punten van alle Play-off 1-kandidaten. We mogen het vierde ticket dus al zo goed als zeker aan hen geven.

STVV en Kortrijk staan voor de moeilijkste opgave. STVV moet eerst op bezoek tegen de beste ploeg van 2019 Moeskroen en ontvangt daarna Gent. Kortrijk moet eerst op bezoek tegen concurrent Anderlecht en speelt op de slotspeeldag nog tegen nummer 3 Antwerp. Mede door de reële achterstand op nummer 6 achten we Kortrijk redelijk kansloos in de race voor Play-off 1.

De overige twee tickets (Standard rekenen we al in Play-off 1) dichten we dan ook toe aan Gent en Anderlecht. Beide ploegen komen nog uit tegen Oostende, dat al 10 wedstrijden op rij niet meer kon winnen en al zeker is van behoud. Als Anderlecht in eigen huis eerst al Kortrijk over de knie legt, kan het Play-off 1 al ruiken.

Wordt STVV – Gent sleutelmatch?

Op de slotspeeldag staat STVV – Gent op de agenda. Die wedstrijd kan het verdict vellen voor beide ploegen. Als de Buffalo’s op de 29e speeldag de match tegen Oostende winnen is het bij winst op STVV altijd zeker van Play-off 1.

Als STVV dan nog eens punten laat liggen op Moeskroen heeft Gent op de slotspeeldag zelfs gelijk aan een puntje in STVV. De Buffalo’s lijken dus alles in eigen handen te hebben en kunnen zelf beslissen of hun bestemming in Play-off 1 of Play-off 2 ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in