‘AA Gent haalt nog een polyvalente rechtsachter’

0
Reuben Yem AS Trencin

AA Gent staat volgens HLN héél dicht bij het afronden van twee transfers. Naast Alessio Castro-Montes kan ook Reuben Yem (21) op verregaande interesse rekenen van de Buffalo’s. In de krant staat zelfs dat Reuben Yem reeds in België vertoeft om er zijn medische tests af te leggen.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

In navolging van Simon, Hajradinovic, Kalu, Rabiu, Azango en Janga

Reuben Yem kent KAA Gent want hij speelde eerder al een half seizoen bij de U19 van de Buffalo’s. Nu vertoeft hij dus opnieuw in het Gentse om er zijn medische tests te ondergaan.

De 21-jarige Nigeriaan speelde het voorbije seizoen bij het Slowaakse AS Trencin, waar AA Gent in het verleden al meermaals zaken mee deed. Zo haalden de Buffalo’s er eerder al Moses Simon, Haris Hajradinovic, Samuel Kalu, Ibrahim Rabiu, Philip Azango en Rangelo Janga. Ook James Lawrence (RSC Anderlecht), Wesley (Club Brugge), Kingsley Madu (Zulte Waregem) en Aliko Bala (Zulte Waregem) kwamen van de Slovaakse opleidingsclub.

Yem al bij U19 van AA Gent

De Buffalo’s huurden in de zomer van 2017 de jonge Reuben Yem van het Nigeriaanse GBS Academy. Na enkele maanden werd de aankoopoptie niet gelicht. iets later trok de Slowaakse tweedeklasser Inter Bratislava de Nigeriaanse rechtsachter aan. Reuben Yem wist zich in de kijker te spelen van AS Trencin, waar hij meteen een basisplaats veroverde. De 21-jarige Reuben Yem speelde 36 wedstrijden voor AS Trencin waarbij hij 5 assists leverde. Een jaar later lijkt hij toch op weg naar KAA Gent.

Rechtsachter

Het nieuws na de berichten van diezelfde krant over de transfer van Alessio Castro-Montes die zo goed als rond zou zijn. Geruchten doen al een tijdje de ronde dat de Buffalo’s de 22-jarige Belg op hun lijstje hebben staan. De beloftevolle rechtsachter zou eerstdaags zijn driejarig contract ondertekenen bij AA Gent. Ook op clubniveau is er een overeenkomst, zo zou de 22-jarige Castro-Montes 1,5 miljoen euro moeten gaan kosten.

Dat AA Gent met Arnaud Souquet als rechtsachter toch twee nieuwe spelers voor die positie aantrekt, is geen probleem. Alessio Castro-Montes en Reuben Yem hebben namelijk als troef dat ze enorm polyvalent zijn. Zo kan de jonge Belg ook centraal op het middenveld uit de voeten, maar vooral ook op de links- en rechtsbuiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in