Gent pakt belangrijke driepunter tegen Cercle

0

AA Gent heeft gedaan wat het moest doen tegen Cercle Brugge: winnen. De Buffalo’s hadden genoeg aan een sterke eerste helft om het verschil te maken. Stef Peeters milderde te laat voor de bezoekers om alsnog met een puntje naar huis te kunnen gaan. Met tien op achttien staat het bovenaan mee te draaien.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

De Buffalo’s begonnen sterk aan de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Na elf minuten bracht Laurent Depoitre de thuisploeg op voorsprong na een scherpe counter. De spits kreeg opnieuw het vertrouwen van Jess Thorup, met naast hem Kvilitaia.

De bezoekers reageerden meteen. Peeters vlamde een voorzet van Gory keurig voorbij Thomas Kaminski in doel: 1-1. Maar daar bleef het echter niet bij, want Jonathan David achtte zijn moment nog gekomen. Hij verzilverde halverwege de eerste helft een goeie voorzet van Depoitre door met het hoofd te scoren.

Vervolgens prikte hij ook zijn tweede binnen, dit keer met Castro-Montes als aangever. De Gentse machine was helemaal onder stoom en Cercle Brugge mocht opgelucht ademhalen dat er bij de rust geen monsterscore op het bord stond.

‘Uitspelen’,, dachten ze bij AA Gent na de pauze, waarna ze duidelijk de bal lieten rond gaan zonder iets aanvallends in elkaar te knutselen. Cercle Brugge was niet bij machte om iets te doen aan de achterstand. Het niveau zakte. De Ghelamco Arena, niet helemaal volgelopen voor het treffen met de Bruggelingen, zag het graag gebeuren.

Bij Cercle Brugge viel Lyle Foster nog in en die liet bij zijn debuut zijn kwaliteiten zien. Aanvaller Dompé kwam langs Gentse zijde nog in de ploeg en ook hij toonde zich. In het absolute slot, twee minuten ver in de blessuretijd, scoorden de bezoekers. Een vrije trap van Peeters week af op het hoofd van Kubo: 3-2.

Voor de zesde keer wist AA Gent de punten thuis te houden in de eigen Ghelamco Arena. Met tien op vijftien hebben de Buffalo’s allesbehalve hun competitiestart gemist. Het staat op een gedeelde derde plaats, met onder andere KV Oostende, Zulte Waregem en Racing Genk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in