Gent en Oostende verzorgen het spektakel in knotsgekke (3x rood, 4 goals) cupmatch

0
Gent-Oostende_beker
Bron: Twitter @kaagent

KAA Gent en KV Oostende hebben er in de heenmatch van de halve finale van de Beker van België een echte cupmatch van gemaakt. Gent kwam op een gegeven moment met 9 man te staan, maar ook Oostende pakte nog rood. Uiteindelijk kwam er geen winnaar uit de bus.

KAA Gent kon vooraf met een volledig fitte kern aantreden. Enkel Vadis Odjidja ontbrak wegens een gele schorsing. Bij Oostende waren er dan weer vijf afwezigen. De sterren stonden dus gunstig voor Gent, dat onder coach Jess Thorup nog geen enkele keer verloor in de Ghelamco Arena.

2 doelpunten en 1 rode kaart op 5 minuten tijd

De eerste helft kwam redelijk traag op gang. Gent begon voorzichtig aan zijn studieronde en wachtte geduldig op een opening. Die kwam er na zo’n 23 minuten voetballen.

Yaremchuk zette de aanval zelf op met een pas richting de rechterflank van Souquet. Die speelde Sørloth aan, die zijn man sterk afhield en de bal voor doel zette. Daar had Yaremchuk ondertussen postgevat en troefde iedereen af in de lucht. De 1-0-voorsprong vloog tegen de touwen.

Maar de Gentse vreugde was van korte duur, want nog geen 2 minuten later hingen de bordjes al gelijk. Een Oostendse voorzet belandde pardoes op de schenen van Souquet, die de bal zo panklaar legde voor De Sutter. Die twijfelde niet en kon de bal poepsimpel voorbij Kaminski leggen.

Het bleek de voorbode voor een spektakelrijke match, want nog eens 2 minuten later werd Plastun van het veld gestuurd. De Oekraïner haalde de doorgebroken De Sutter neer, die makkelijk ging liggen. De Buffalo’s zwoegden zich met zijn tienen richting de kleedkamer en een 1-1-ruststand.

Gent geeft nieuwe voorsprong opnieuw snel uit handen

Gent begon met een man minder toch vol goede moed aan de tweede helft. Het voetbalde met veel lef en drang naar voren, maar nog was de Gentse miserie niet gedaan. Hoofdrolspeler van het Gentse drama was deze keer Rosted, die nota bene inviel na het rood van Plastun.

De Noor moest het veld verlaten na oerdom natrappen. De Buffalo’s moesten zo nog bijna 40 minuten verder met slechts 9 krijgers op het veld. Oostende kon al beginnen dromen van een goeie uitgangspositie, maar dat was buiten Nkaka gerekend. De middenvelder pakte 2 gele kaarten in 3 minuten. Dom, dommer, domst, en Gent-Oostende was plots een strijd van 9 tegen 10.

Een kwartier voor het einde kantelde de wedstrijd opnieuw in het voordeel van Gent. Bronn zag zijn vrije trap eerst nog in de muur belanden, maar in de herneming poeierde hij de bal enig mooi in doel. Gent weer op voorsprong, maar net als in de eerste helft kwam Oostende snel weer langszij. De bezoekers kampeerden rond de Gentse zestien en De Bock schoot de bal onhoudbaar tegen het net.

Oostende druipt af, Gent houdt kansen gaaf

Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer, maar die kwam er niet meer. Daar mag vooral Oostende teleurgesteld over zijn, aangezien het bijna een uur met één of zelfs twee man meer speelde.

Gent kan dan weer opgelucht ademhalen dat het bij die 2-2 bleef. Het is geen ideale uitgangspositie, maar het had, gezien de omstandigheden, veel slechter kunnen aflopen. Alles valt te herdoen in de return, die op woensdag (30/01) plaatsvindt. Afspraak aan de kust voor, wie weet, opnieuw een spektakelrijke cupmatch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in