Gent onderhandelt in België met beoogde nieuwe coach Jess Thorup

1
Jess Thorup trainer Gent
YouTube FC Midtjylland

Jess Thorup is de gedroomde nieuwe trainer van KAA Gent. Dat heeft voorzitter Ivan De Witte bevestigd aan Het Nieuwsblad. De Deense coach is momenteel in België om te onderhandelen met de Buffalo’s. Op clubniveau zou er al een akkoord zijn tussen AA Gent en zijn huidige club FC Midtjylland.

KAA Gent zit sinds gisteren zonder trainer. De club nam afscheid van Yves Vanderhaeghe na de de zware 1-5-nederlaag tegen Racing Genk, al de derde thuisnederlaag op een rij.

Jess Thorup als gedroomde nieuwe trainer

Dat het ontslag al langer in de lucht ging, blijkt uit de snelheid waarmee voorzitter Ivan De Witte een opvolger lijkt binnen te halen. Die mogelijke nieuwe trainer luistert naar de naam Jess Thorup.

De 48-jarige Deen is al drie seizoenen actief als coach van de Deense topclub FC Midtjylland. Die ploeg zou zijn trainer echter niets in de weg leggen want volgens Het Nieuwsblad heeft Gent op clubniveau al een akkoord gevonden.

Onderhandelen met AA Gent

En ook Thorup zelf lijkt een avontuur in de Jupiler Pro League te zien zitten. Enkele uren geleden landde hij op Zaventem om wellicht morgen te onderhandelen met AA Gent. “Ik ben blij in België te zijn, ik hoop snel een akkoord te vinden met AA Gent”, zei de Deen op de luchthaven tegen HLN.

Als AA Gent en Jess Thorup tot een akkoord komen zou het zijn eerste buitenlandse opdracht als trainer zijn. Als voetballer was hij actief in zijn thuisland, maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen. Ook voor de Buffalo’s zou een Deense trainer een primeur zijn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in