Gent laat dure punten liggen tegen Moeskroen in strijd om Play-off 1

0
Gent-Moe_1-2
Bron: Twitter @kaagent

KAA Gent heeft zich in eigen huis laten verrassen door Moeskroen. De Buffalo’s konden een 0-2-achterstand niet meer ombuigen en verliezen zo kostbare punten in de strijd om PO I. Het was het eerste thuisverlies onder trainer Jess Thorup.

Bij Gent ontbraken de geschorste Esiti en Yaremchuk, die de match vanop de tribune moesten volgen. Maar met waardige vervangers als Verstraete en Dompé en de sterke thuisreputatie moest Moekroen een hapje worden. Al zette Moeskroen wel een flinke reeks neer in 2019 met een 9 op 9 tegen Oostende, Genk en Charleroi.

Awoniyi geeft ex-club lik op stuk

Moeskroen weerde zich, zeker de eerste helft, als een duivel in een wijwatervat. Les Hurlus stormden van bij het begin naar voren en legden een verschroeiend tempo op.

Dat konden de Buffalo’s best smaken. De thuisploeg ging mee in het enthousiaste voetbal en creëerde eveneens enkele kansjes. Beide doelmannen stonden echter pal, waardoor de eerste tien minuten voorbij vlogen, zonder doelpunten.

De partij doofde daarna wat uit en beide teams namen wat gas terug na het felle begin. Dat was het sein voor Awoniyi om toe te slaan. Op voorzet van een zeer bedrijvige Benson kopte de ex-Buffalo de 0-1 tegen de touwen.

Een domper voor een bedrijvig Gent dat nog verwoed voor de pauze naar de gelijkmaker op zoek ging. Ei zo na kam die gelijkmaker nog van de voet van Dompé, maar zijn vrije trap werd door Butez met een geweldige redding gepareerd.

Moeskroen moet pompen, maar verzuipt niet

Gent moest in de tweede helft komen, maar werd al snel koud gepakt. Niemand had oog voor de vrijstaande Friede, die aan de tweede paal wel zeer makkelijk mocht scoren.

Door die dubbele achterstand koos Gent opnieuw vol voor de aanval en dat loonde. David werd in de zestien omvergelopen door Moeskroen-verdediger Godeau. De penalty werd koelbloedig omgezet door Bronn. Met nog een halfuur op de klok was alles nog mogelijk, al bleef het voor Gent oppassen geblazen voor de snedige Moeskroense counters.

Op een kwartier van het einde was het opnieuw David die dreigde, maar hij besloot te zwak op doelman Butez. Aan de overkant konden Awoniyi en Amallah de wedstrijd in een definitieve plooi leggen, maar ook zij lieten de wenkende kansen liggen.

Op zo’n vijf minuten van het einde viel Moeskroen nog met zijn tienen en was het pompen of verzuipen voor de bezoekers. Sørloth kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal strandde op de lat. Moeskroen pakt zo 12 op 12 in 2019, Gent verliest voor het eerst in eigen huis onder coach Jess Thorup.

Geen top 6, maar ook Anderlecht en Charleroi laten punten liggen

Door de nederlaag laat Gent het na om een goede zaak te doen in de strijd om Play-off 1. Dichtste concurrenten Anderlecht en Charleroi hadden immers beide gelijkgespeeld.

Enig positief puntje is wel dat door die gelijke spelen de concurrenten amper zijn uitgelopen op de Buffalo’s. Met 38 punten staat Gent nog altijd op de rand van de top 6, al beweert Thorup dat ze “nog vier zeges nodig hebben voor Play-off 1”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in