KAA Gent klopt Oostende en staat opnieuw in top 6 (video)

0
Jean-Luc Dompé KAA Gent KV Oostende goal
Jean-Luc Dompé op weg naar de 2-1 (Bron: YouTube KAA Gent)

KAA Gent heeft in eigen huis KV Oostende verslaan met 2-1. Op één speeldag van het einde van de reguliere competitie staan de Buffalo’s, door puntenverlies van STVV, opnieuw in de top zes.

Voorspel STVV – KAA Gent en win!

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot €200 cadeau

Winnen was de enige optie voor KAA Gent zondag tegen een KV Oostende in crisis. Het begon ook uitstekend aan de wedstrijd en stond na drie minuten al 1-0 voor.

Yaremchuk opent score

Roman Yaremchuk was goed gevolgd toen William Dutoit een schot van Alexander Sortloth moest lossen. De Oekraïner kon zo van dichtbij zijn eerste competitietreffer in vier maanden binnenschieten.

Na die vroege voorsprong vergaten de Buffalo’s het af te maken waardoor de Kustboys terug in de wedstrijd kwamen. Vooral Jean-Luc Dompé was heel bedrijvig, maar vaak te onbesuisd in de afwerking. Vlak voor rust hing Bojan Nastic de bordjes opnieuw gelijk.

Dompé beslist match

Gent kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer en wist opnieuw snel te scoren. Vadis Odjidja lanceerde Dompé en deze keer miste hij niet. Na de 2-1 bleef de thuisploeg opnieuw missen met kansen. Oostende was gelukkig niet bij machte om zelf veel te dreigen, al werd het in de slotminuten nog even spannend.

De zege ontglipte KAA Gent echter niet meer. Het feest werd nog groter toen bleek dat Sint-Truiden tegen Moeskroen niet verder was gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Play-off 1 is zo weer een beetje dichterbij gekomen voor de Buffalo’s. Volgende week heeft Gent in Stayen genoeg aan een gelijkspel.

Bekijk de samenvatting van KAA Gent – KV Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in