Gent heeft moeite met Rijeka, maar wint wel

0
Gnrt Rijeka
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent droomt luidop van de poules van de Europa League en na de overwinning tegen Rijeka is die kans ook reëel. Maar het zal een warme avond worden in Kroatië. De reden? Dom concentratieverlies dat het enige doelpunt van de Kroaten inleidde. Laurent Depoitre zette het wél recht, oef.

Jess Thorup had geen verrassingen in de basis voor de eerste van twee belangrijke wedstrijden in een week tijd. Iedereen was fit, dus hoefde de coach niet te wisselen. Sven Kums, de nieuwste aanwinst, zat alvast in de tribunes geamuseerd toe te kijken naar zijn (oude) nieuwe ploegmaats.

De Buffalo’s namen van in het begin het initiatief, maar er kwam bijzonder weinig van. De Kroaten wentelden zich in de egelstelling en het was aan de Gentenaren om een gaatje te vinden. Helaas, dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Odjidja probeerde het een keer vanop afstand, maar de Kroatische doelman kende er weinig moeite mee.

Maar dé kans was voor Yaremchuk. Na een knappe steal van uitblinker Owusu zette Depoitre de Oekraïner alleen voor doel, maar die besloot onbesuisd over de kooi van Prskalo. Zonder de goals van Roman Yaremchuk was AA Gent mogelijk niet eens in de play-offs geraakt, maar deze kans had hij echt niet mogen missen. En toen werd het stadion stil.

Eén momentje van concentratieverlies. Balverlies van Nana Asare, Michael Ngadeu die onvoldoende kon ontzetten en Halilovic die kon uithalen richting het doel van Thomas Kaminski. Vloog die bal toch niet binnen, zeker… Aj, aj, aj. Dejaegere probeerde nog wel, zonder succes. Voetbal, het kan soms wreed zijn.

Het plan van Jess Thorup bleef ook na de pauze hetzelfde: druk zetten tot er barsten kwamen in de Kroatische muur. En neen, die was niet gezet van slecht materiaal. Het duurde gewoon ontzettend lang tot die gesloopt werd. Laurent Depoitre deed waarvoor hij gekomen is: scoren. Yaremchuk haalde de achterlijn. De oude, nieuwe, spits scoorde: 1-1.

De Buffalo’s waren echter niet op het veld gekomen om één doelpunt te maken, er moest nog wat gebeuren. De drang naar voren was groot en dus gooide Jess Thorup ook nog Roman Bezus in de strijd. Al was het altijd uitkijken voor een tegenprik. Een tweede doelpunt zou dodelijk worden. Jonathan David maakte eigen balverlies goed, weliswaar met de gele kaart tot gevolg.

De Ghelamco Arena, Sven Kums inclusief, haalden toch nog opgelucht adem nadat een heerlijke kromme voorzet van Mikael Lustig door Laurent Depoitre werd binnen gekopt. De spits zit ondertussen aan vier doelpunten, waarvan drie Europees. Samen met Roman Yaremchuk belangrijk in deze voorrondes.

De Oekraïner kreeg nog een wenkende kans op de 3-1-cijfers, maar liet die kans onbenut. De Buffalo’s weten dat ze volgende week een moeilijke avond wachten. Maar als er wat vertrouwen kan geven, dan wel deze wedstrijd én het feit dat ze altijd scoren. Aan hen om dat ook in Kroatië te doen en alsnog naar de poules van de Europa League kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in