Gent zet voet één helft naast leider Genk, maar gaat toch kopje onder

0
Genk-Gent_3-1
Bron: Website kaagent.be

De laatste speeldag van 2018 is er een in mineur geworden voor Gent. Tegen een sterk Genk toonde het zich een helft lang een waardig sparringpartner, maar de thuisploeg ging erop en erover. Gent gaat zo de winterstop in met een plek buiten de top 6.

Vooraf hoopte coach Thorup dat zijn manschappen zich konden meten “met de beste ploeg van het land”. Genk wervelt al een heel seizoen door de competitie, maar liet toch ook al enkele steken vallen. Gent zakte dan weer met vertrouwen af naar Limburg, nadat het de voorbije week had geschitterd tegen STVV (beker) en Cercle Brugge.

Furieus Gent valt wat stil

Gent begon furieus en met veel vertrouwen aan de match tegen de competitieleider. Het speelde met veel lef en aanvallende intenties. Dat resulteerde ook meteen in een vroege openingsgoal.

Nog geen 6 minuten waren we ver of Bronn had al een beauty van een goal gescoord. Met zijn mindere linker poeierde de Tunesiër de bal, na knap samenspel met Yaremchuk, enig mooi in de winkelhaak.

Gent domineerde de partij en Genk leek onmondig. Maar de Buffalo’s verkeerden nog in kerstsfeer en waren zinnens nog een cadeautje uit te delen. Na miscommunicatie tussen Rosted en Thoelen belandde de bal plots voor de voeten van topschutter Samatta, die zo’n opportuniteit niet laat liggen.

Het momentum keerde daarna wat meer richting Genk en Gent was te aangeslagen om een vervolg te breien aan het sterke begin. Genk ging met een mentaal voordeel de kleedkamers in.

Vroege goal maakt Gent monddood

De thuisploeg nam die mentale boost ook weer mee uit de kleedkamer. Na amper 2 minuten spelen in de tweede helft knikkerde Dewaest een voorzet van Pozuelo aan de eerste paal binnen. Een verbouwereerd Gent stond zo opeens 2-1 achter.

Het was het sein voor de thuisploeg om door te drukken. Genk kwam als een verschroeiende machine langs alle kanten en de Gent-verdedigers moesten een aantal keren goed ingrijpen om verder onheil te vermijden.

Dat onheil kwam er op een kwartier van het einde dan toch in de vorm van een rode kaart voor Rosted. De verdediger maaide de doorgebroken Ndongala omver en kreeg zonder pardon rood.

Scheidsrechter Wim Smet toont Rosted de rode kaart.

Gent met zijn tienen tegen een ontketend Genk, dan weet je dat het nog 15 minuten pompen of verzuipen wordt. Uiteindelijk was het Heynen die, na wat geluk, in balbezit kwam en met een stuiter de 3-1 op het bord zette. De paal en Thoelen verhinderden daarna dat de Genkse stormloop tot nog meer doelpunten leidde.

De Buffalo’s eindigen zo de eerste competitiehelft buiten de top 6 op plaats 7. Het zal tijdens de winterstop nog flink aan de bak moeten om in de tweede seizoenshelft de aansluiting te maken met de topploegen en een Play-off 1-plek af te dwingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in