Gent genekt door ex-Bruggeling

0
AEKGnt
Bron: Twitter KAA Gent

AA Gent zag af, bij voetbal over de dertig graden Celsius. Maar zelfs dan nog had het altijd de 0-1-voorsprong die het op het bord had staan, over de streep moeten trekken. Ivan Trickovski deed de rest. De Buffalo’s zullen volgende week dus alles uit de kast moeten halen om een ronde door te stoten.

De groepsfase halen, dat is de doelstelling voor Jess Thorup en zijn AA Gent. Daarvoor haalde hij Dejaegere en Kubo terug van de bank ten opzichte van de wedstrijd thuis tegen Eupen. Verder bleven de gebruikelijke namen aan de aftrap staan. Maar het was warm, zeg maar heet in Cyprus. De thermometer gaf bij de start ruim 34° Celsius aan.

En of het heet was, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. AA Gent stond nergens in de beginfase van de wedstrijd en ontsnapte ettelijke keren aan een achterstand. Ngadeu liet zich enkele keren passeren. Het was warm voor het doel van Kaminski, maar de doelman moest zich niet omdraaien. Dat moest zijn collega aan de overkant wél.

Een heerlijke actie van Brecht Dejaegere, met een subtiel passje binnendoor tot bij Yaremchuk en de 0-1 stond op het bord. Even daarvoor had de goalgetter van AA Gent nog een kans gekregen, maar die liet hij liggen. Ook het spel van de lat werd gespeeld. Ivan Trickovski, ex-Club Brugge & Waasland-Beveren, en Vadis Odjidja hielden de stand gelijk, de Gentse voorsprong bij de rust was gevleid te noemen.

In de tweede helft viel er nog weinig te beleven. De thuisploeg leek wat op haar adem te hebben getrapt en voor de Buffalo’s hoefde het niet zo nodig. Die kleine voorsprong over de streep trekken, dat moest het doel zijn. Thomas Kaminski wilde dolgraag de nul houden, hij zou er bijna aan geraken. Bijna, juist ja…

Want hoewel AEK Larnaca pas voor de eerste keer deze voorrondes een tegendoelpunt moest slikken, bleef die andere statistiek wél overeind. Zij scoorden in elk van hun wedstrijden en ook vanavond was dat het geval. Ivan Trickovski zette in de ultieme slotfase de gelijkmaker op het bord. Een zuur gevoel voor AA Gent en Jess Thorup, maar volgende week dan maar.

Wie de laatste tegenstander wordt op weg naar de poules, het zou wel eens het Kroatische Rijeka kunnen worden. De Kroaten wonnen immers hun heenwedstrijd, in eigen huis, tegen het Schotse Aberdeen met 2-0. De Schotten spelen volgende week wel thuis, maar het lijkt ons een halve zekerheid dat we eind augustus nog een wedstrijd in Kroatië zullen mogen afwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in