KAA Gent gastheer voor Europees ontwikkelingsproject EFDN

0
Ivan De Witte KAA Gent EFDN Ghelamco Arena
Twitter @KAAGent

Op 13 en 14 november was de Ghelamco Arena het decor voor het ‘European Football for Development Network (EFDN)’. Meer dan 120 vertegenwoordigers van Europese clubs én van de UEFA namen deel aan de twee dagen durende conferentie. Het doel van het evenement was kennis delen en nauwer samenwerken op gebied van clubontwikkeling.

Gastvrij Gent op conferentie EFDN

Het ging om de 11de conferentie van EFDN. Ook op de afgelopen editie draaide alles rond hoe voetbal een rol kan spelen in de maatschappij op gebied van ontwikkeling.

“De reden waarom KAA Gent de gaststad was voor deze conferentie is de unieke samenwerking met de stad. Dat merk je hier ook aan de gastvrijheid”, denkt Hubert Rovers, CEO van EFDN. Ook Ivan De Witte, voorzitter van de Buffalo’s, beklemtoonde de band met de stad Gent in zijn openingsspeech.

CSR staat centraal

Het centrale thema van de twee dagen durende conferentie was ‘Community and Social Responsability (CSR)’. Volgens de organisatie kan voetbal een doorslaggevende rol spelen in de ontwikkeling in Europa. Ze hoopt dan ook levens te kunnen verbeteren.

Naast gastheer Gent waren er nog 16 Belgische profclubs aanwezig waaronder Standard Luik, RSC Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem (1A), maar ook KV Mechelen, Union en Westerlo (1B).

Heel wat buitenlandse (top)clubs waren aanwezig op de conferentie van EFDN:

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in