Gent lijdt eerste nederlaag onder Thorup

0
moeskroen Gent 3-1

KAA Gent heeft voor het eerst verloren onder nieuwbakken coach Jess Thorup. Tegen een gretiger Moeskroen werd met 3-1 verloren, al kan er wel wat gezegd worden over het terugdraaien van een strafschop voor Gent na tussenkomst van de VAR.

Gent begon voor het eerst sinds begin oktober nog eens met Lovre Kalinic in doel, nadat Yannick Thoelen de voorbije twee wedstrijden de voorkeur had gekregen onder Thorup. Nochtans behaalde Gent 6 op 6 met Thoelen onder de lat.

Gebrek aan scherpte in de 1e helft

Gent begon laks en zonder veel inzet aan zijn partij in Moeskroen. Van de agressie en hoge pressing uit de vorige wedstrijden onder Thorup, bleef niet veel meer over.

Moeskroen daartegenover begon veel gretiger en na een dik kwartier spelen, plaatste Amallah de bal, via de voet van Dejaegere, iets te gemakkelijk voorbij Kalinic.

Ingreep van VAR nekt Gent

Gent kwam daarna geleidelijk aan in de match en leek ook een strafschop te krijgen, nadat Moeskroen-doelman Butez Limbombe had neergehaald in de zestien. Scheidsrechter Wim Smet legde de bal prompt op de stip, maar dat was buiten de VAR gerekend, die tussenkwam. Smet kwam op zijn stappen terug en weg was de penalty. Er viel wel wat te zeggen op de ingreep van de VAR, aangezien de situatie toch niet helemaal een ‘clear-error’ was.

Alsof dat alles nog niet genoeg was, moest Gent op slag van rust een tweede tegentreffer slikken. Kalinic kwam op een eerste poging nog gepast tussen, maar in de rebound maakte Van Durmen er 2-0 van voor de thuisploeg. Een zeer efficiënt Moeskroen ging zo met een voorsprong de kleedkamers binnen.

Chakvetadze met de eerredder

Thorup probeerde zijn ploeg na rust iets agressiever het veld in te sturen, maar veel beterschap was er niet. Moeskroen liep zelfs nog uit tot 3-0, nadat de verdediging opnieuw niet alert genoeg stond te verdedigen.

Uiteindelijk was het Chakvetadze, weer hij, die voor de Gentse eerredder zorgde. De Georgiër milderde in het slot nog tot 3-1 met een lage schuiver. Gent blijft voorlopig 5e in de stand, maar ziet zijn voornaamste uitdagers voor een plek in play-off 1 dichterbij sluipen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in