Kritiek op doorstroming jeugd bij Gent, “maar willen tendens doorbreken”

0
Peter Verbeke Sportief Manager KAA Gent
Peter Verbeke, Sportief Manager bij KAA Gent (Bron: kaagent.be)

KAA Gent scoort het minst goed van de zogenaamde G5 in de Jupiler Pro League als het gaat over het aantal speelminuten voor zelf opgeleide jeugdspelers. Dat is de conclusie van onderzoeksgroep CIES.

Krijg tot 200 euro cadeau en voorspel de wedstrijden van de Buffalo’s!

Dat de doorstroming van de jeugd naar de A-kern bij KAA Gent een pijnpunt is geen geheim. De laatste zelf opgeleide speler die het tot een vaste waarde schopte was Benito Raman en ook dat bleef door omstandigheden niet duren.

Het studiebureau CIES Football Observatory berekende het aantal speelminuten voor zelf opgeleide jeugdspelers in België. De conclusie van het onderzoek is niet positief voor het Belgisch voetbal.

Thibault De Smet

Van de zogenaamde G5 staat KAA Gent helemaal onderaan schrijft Sport/Voetbalmagazine. Zij vermelden Thibault De Smet als enige speler uit de eigen jeugd die dit seizoen in actie kwam. De verdediger mocht van Jess Thorup drie keer in de basis starten bij de Buffalo’s.

Thibault De Smet KAA Gent stadion
Thibault De Smet

Met Louis Verstraete (19, Waasland-Beveren) en Siebe Horemans (20, Excelsior) heeft AA Gent ook nog twee spelers uit de eigen jeugd die uitgeleend zijn.

Peter Verbeke

Het bestuur van Gent is niet blind voor dat probleem en plukte in oktober vorig jaar Peter Verbeke weg bij Club Brugge. Als Sportief Manager moet hij onder andere zorgen voor een betere rekrutering en ontwikkeling bij de jeugd.

“Concurrerende clubs plukken onze talenten op jongere leeftijd weg, maar die tendens willen we in de nabije toekomst doorbreken. Een nieuwe wind door het jeugdmanagement en een intensieve samenwerking met het UGent Performance Center vormen hiervoor de basis,” reageert een ambitieuze Peter Verbeke in Sport/Voetbalmagazine op de resultaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in