Gent zet zinnen op Bezus (STVV)

0
Bezus
Bron: Twitter @st1lig

KAA Gent is in zijn zoektocht naar aanvallende versterking terecht gekomen bij Roman Bezus van Sint-Truiden. De Oekraïner werd deze winterstop al aan tal van clubs gelinkt, maar Gent lijkt een serieuze kans te maken op zijn handtekening.

Overleg op clubniveau

Gent heeft al een deel van zijn huiswerk voor deze wintermercato af. Naast nieuwkomers Kaminski en Sørloth, die een gesmaakt debuut maakten tegen Anderlecht, willen de Buffalo’s nog een aanvallende versterking strikken.

Daarbij zijn ze uitgekomen bij Roman Bezus van Sint-Truiden. De Oekraïner heeft nog een contract tot en met volgend seizoen, maar is ambitieus en wil graag hogerop.

Gent heeft dat in de mot en probeert de 28-jarige middenvelder nog deze transferperiode binnen te halen. Volgens Het Nieuwsblad zou er al contact zijn geweest op clubniveau.

Benavente op de achtergrond

Gent mag dan wel werk maken van een transfer van Bezus, in eerste instantie droomde het stiekem van Charleroi-speler Benavente. De Buffalo’s informeerden al in december naar de Peruviaan.

Maar een transfer lijkt onbespreekbaar voor de Zebra’s, die hun goudhaantje liever niet in het midden van het seizoen zien vertrekken.

Gent speurde ook al de Scandinavische markt af, maar zonder veel succes. Daarom komt het nu dus opnieuw uit op de Belgische markt, meer bepaald bij STVV.

Draaischijf van STVV

Roman Bezus is dit seizoen de smaakmaker van revelatie STVV. Met 4 doelpunten en 3 assists tekende hij mee voor de uitstekende prestaties van zijn ploeg en trok hij onder meer de aandacht van Anderlecht, Standard en Antwerp.

Trainer Jess Thorup gaf overigens zelf al aan nog op een offensieve speler te rekenen. Met Bezus zou zijn droom zomaar in vervulling kunnen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in