KAA Gent zonder moeite voorbij Beerschot Wilrijk naar kwartfinale Beker

0
Sigurd Rosted goal KAA Gent Beerschot Wilrijk Beker kwartfinale
Bron: vrt

De kwartfinale van de Croky Cup is een feit voor KAA Gent. De troepen van Jess Thorup maakten zich meer moe dan nodig tegen een onmondig KFCO Beerschot Wilrijk en wonnen vlot met 3-0.

Het was van het seizoen 2003-2004 geleden dat de Buffalo’s voor de kwartfinale uitgeschakeld waren in de Beker van België. Sindsdien strandde vijf keer zelfs maar in de halve finale, verloor het één keer de finale en kroonde het zich ook éénmaal tot bekerwinnaar.

Toch was trainer Jess Thorup op zijn hoede voor de komst van Beerschot Wilrijk. De Kielse ratten hadden in Eerste Klasse B al vijf wedstrijden op rij niet verloren. Gent startte dan ook met zijn basisploeg. In vergelijking met de wedstrijd tegen Sporting Lokeren kwam Birger Verstraete, terug uit schorsing, in de ploeg in plaats van Stallone Limbombe.

Yaremchuk met openingstreffer

Gent had geleerd uit de zwakke start van vorig weekend tegen Lokeren en begon deze keer wel wakker aan de wedstrijd. Vadis Odjidja dirigeerde op het middenveld, Giorgi Chakvetadze en Brecht Dejaegere dreigden over de flanken en Romand Yaremchuk moest voor de doelpunten zorgen.

De Oekraïner vergat dat laatste nog even in de openingsminuten, maar zette na 18 minuten toch de 1-0 op het bord. Gent bleef drukken, maar even leek het op een pijnlijke tegengoal te lopen. Gelukkig voor de Buffalo’s keurde scheidsrechter Jan Boterberg de goal af voor een voorafgaande duwfout.


Rosted en Chakvetadze brengen kwartfinale in veiligheid

Toch kreeg de Ghelamco Arena nog de 2-0 te zien vlak voor de rust. Verdediger Sigurd Rosted scoorde voor de tweede wedstrijd op rij na een assist van Chakvetadze.

Na de rust bloedde de wedstrijd volledig dood en kwamen beide ploegen maar zelden nog bij de het doel van de tegenstander. Beerschot Wilrijk kreeg uiteindelijk nog een rode kaart en Chakvetadze zorgde in de slotminuten toch nog voor de verdiende 3-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in