Exit voor Gents toptalent en eeuwige belofte Raskin?

0
Raskin
Bron: Website www.kaagent.be

Nicolas Raskin kan Gent nog deze winter verlaten. Volgens verschillende media is er interesse vanuit Charleroi voor de talentvolle Buffalo-middenvelder. Raskin stond lange tijd te boek als een supertalent, maar de speelminuten die hem werden beloofd, bleven uit.

Nicolas Raskin genoot zijn jeugdopleiding bij Standard en vervolgens bij Anderlecht. Daar plukte Gent de middenvelder in de zomer van 2017 weg. Hij werd een grote toekomst voorspeld en zou voldoende speelminuten krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Maar de sterke concurrentie op zijn positie en zijn jeugdige leeftijd speelden hem meermaals parten. Raskin, nog altijd maar 17 jaar, kende nooit de doorbraak in de Gentse hoofdmacht die hem werd toebedeeld.

Slechts 7 minuten in anderhalf seizoen

Vorig seizoen maakte hij al een aantal keer deel uit van de selectie en mocht hij 7 minuten invallen in de wedstrijd tegen STVV (10/02/18). Hij was toen de eerste speler geboren in 2000 die speelminuten kreeg in de Jupiler Pro League. Het was meteen het eerste en laatste wapenfeit van de jonge Buffalo.

Sindsdien zat hij meer in de tribune of bij de beloften dan hem lief was. Ook onder de nieuwe coach Jess Thorup kwam hij niet in de plannen voor.

Thuisgelaten van stage

Raskin vertrok daarom ook niet mee op winterstage naar Oliva. Hij werd thuisgelaten om een oplossing te zoeken en die oplossing zou mogelijks uit Henegouwen kunnen komen.

Charleroi zou immers geïnteresseerd zijn in de diensten van de speler. Of het om een huuroptie of een definitieve verkoop gaat, is nog niet duidelijk.

Zo zou het dus kunnen dat Raskin Gent verlaat en voor altijd de eeuwige belofte zal blijven. Een raspaard dat bleef wachten op kansen in de Ghelamco Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in