Evenaring record: ook Kortrijk voor de bijl

0

Het is AA Gent gelukt om het eigen Ghelamco Arena-record te evenaren. De Buffalo’s kenden in de tweede helft weinig moeite met KV Kortrijk en had aan doelpunten van Ngadeu en David genoeg om een tiende opeenvolgende zege te boeken in het eigen stadion.

Jess Thorup liet in de beker van België zijn hele elftal, op Vadis Odjidja na, rusten met het oog op wat nog komt. De Deen bracht in het elftal dat tegen Zulte Waregem speelde, één wijziging aan. Dylan Bronn speelde voor het eerst dit seizoen vanaf de aftrap mee. Igor Plastun is geblesseerd aan de neus.

De aanwezige toeschouwers hadden tijdens de eerste helft moeite om wakker te blijven. De thuisploeg grossierde een helft lang in foute baltoetsen, slordige passes en dito combinaties. De bezoekers reageerden met inzet, maar doelgevaar was er niet te zien. De beste doelkans was voor de thuisploeg: Ngadeu kopte een hoekschop snoeihard op doelman Bruzzese.

Ook defensief liep het niet van een leien dakje bij de Buffalo’s. Een slordige Ngadeu bezorgde de aanwezige thuissupporters een lichte hartverzakking met balverlies in de eigen zestien, maar ze werd door de bezoekers uit Kortrijk niet afgestraft. Met twee nullen op het bord trokken beide ploegen richting de kleedkamers.

Wat er daar gezegd is geweest, weet niemand. Maar de Buffalo’s kwamen beter uit de kleedkamer. Odjidja wilde al snel een strafschop, maar kreeg die niet van ref Boucaut. Lepoint deelde een forse kwak uit aan Ngadeu, maar die liet zich niet uit zijn lood slaan. Meer zelfs, het was hij die Kortrijk de 1-0 achterstand bezorgde na een heerlijke hoekschop van Odjidja.

De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong. Depoitre werd naar de kant gehaald voor Kvilitaia. De doelpuntenmaker in Aalst zou dat even later ook in de competitie hebben kunnen doen, maar de Georgiër stond buitenspel. Even later kreeg David het leer van Kums en besloot de Canadees te trappen. Bruzzese stond pal, maar Gent voerde de forcing.

Kvilitaia, weer hij, leek de partij te beslissen toen hij de bal over de doellijn tikte. Opnieuw zag de VAR buitenspel en ging het doelpunt niet door. De bezoekers ontsnapten. Kortrijk ging plots virieler spelen en maakte de ene overtreding na de andere. Gelukkig besloot David de trekker op tijd over te halen: 2-0. AA Gent schuift op in het klassement na de tiende opeenvolgende zege in de Ghelamco Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in