Europese lente zonder veel poeha

0
ASSEGNT 0-0
Bron: Twitter KAA Gent

Werkelijk niets heeft AA Gent laten zien in Saint Etienne, maar de Europese lente is wel een feit. De Fransen waren ook niet goed genoeg om de Buffalo’s te bedreigen, de brilscore was dan ook de perfecte weergave van de wedstrijd. Tegen Olexandrija kan het nog spelen voor de groepswinst. Het heeft één punt voorsprong op Wolfsburg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Jess Thorup had geen geschorsten of geblesseerden en had dus ruime keuze om zijn elf manschappen aan te duiden. Uiteindelijk zou hij kiezen voor de traditionele ploegopstelling met één uitzondering: Milad Mohammadi stond in het elftal ten koste van Nana Asare. De voormalige kapitein betaald het gelag voor zijn slechte periode dit seizoen.

Kans Ngadeu

De Buffalo’s kwamen echter nooit in hun spel op Franse bodem. Het was Saint Etienne dat in de beginfase het dichtst bij een doelpunt kwam. Thomas Kaminski moest gepast tussenkomen nadat Lustig een bal ongelukkig raakte. In het vervolg trapte Diony in het zijnet. De Gentenaren wisten dat het beter moest.

Maar echt veel beter gingen de Buffalo’s niet spelen in Frankrijk. Nu ja, ze hadden wél één enorme kans. Op een vrije trap van Vadis Odjidja kon Michael Ngadeu koppen, centimeters naast. Het scheelde weinig, maar al snel zou AA Gent weer vervallen in de oude gewoontes en kwam er te veel afval in het spel.

Ballen werden te diep gestoken, waardoor ze niet aan kwamen. Neen, het aankijken niet waard. Thomas Kaminski moest zich nog wel een paar keer tonen op gevaarlijke pogingen van Saint Etienne, maar scoren voor de rust zat er nooit in voor geen van de twee ploegen. Een matige brilscore bij de pauze, de tweede helft moest voor verbetering zorgen.

Tweede helft

Ook de tweede helft zou geen soelaas brengen. De Buffalo’s hadden met de gelijke stand op het bord wel de kwalificatie op zak, ook al was Wolfsburg in Oekraïne aan de winnende hand. De thuisploeg probeerde, maar kwam er ook minder uit dan in de eerste helft. Het zat meer op slot, waardoor de amusementswaarde bleef dalen.

Stilstaande fases

Enkele stilstaande fases zorgden voor gevaar, maar die grote kansen bleven uit. Tot Michael Ngadeu zich even ging moeien. Eerst maakte hij zich licht breed en kreeg hij, tot zijn grote woede, een gele kaart. Wat later ging hij in de tackle en moest de Kameroener vroegtijdig gaan douchen. Het zou de wedstrijd er wat boeiender op maken.

Ondertussen was Kvilitaia al in de ploeg gekomen voor Yaremchuk en even later werd ook Castro Montes in de ploeg gedropt ten koste van Depoitre. Het puntje moest en zou over de streep getrokken worden. Dat terwijl Saint Etienne net alles op alles wilde zetten om nog een finale uit de brand te slepen. Met zes op zes konden de Fransen nog doorstoten.

Slotoffensief

De tijd verstreek, het slotoffensief kwam er wel. De pogingen van de thuisploeg waren echter ongevaarlijk. Schotjes die ver voorbij het doel van Thomas Kaminski gingen. En met tien tegen elf moet je zelf niet te veel gaan aanvallen, dus dat deed AA Gent ook niet. De Buffalo’s voorkwamen de nederlaag, meer moest ook niet.

AA Gent plaatste zich zo zonder veel poeha voor de volgende ronde van de Europa League en speelt in eigen huis tegen Olexandrija voor de groepswinst. Drie punten en dan zijn de Buffalo’s altijd zeker van de eerste plaats, aangezien Wolfsburg op één punt staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in