Esiti in topvorm: “Ik kan een actie maken en dribbelen”

0
Anderson Esiti KAA Gent reactie
Bron: YouTube KAA Gent

Anderson Esiti voetbalt de laatste maanden als herboren. Sinds de komst van Jess Thorup naar KAA Gent staat de sterke middenvelder in de basis en groeit hij elke week. “In voetbal draait het allemaal om vertrouwen”, zegt de Nigeriaan in Het Laatste Nieuws.

111 minuten in drie invalbeurten verzamelde Anderson Esiti onder Yves Vanderhaeghe in de eerste tien competitiewedstrijden. Onder Jess Thorup had hij welgeteld een kwartier (en een blessure van Birger Verstraete) nodig om zijn plaats in de ploeg te veroveren.

Esiti startte sindsdien in iedere competitiewedstrijd en overtuigde zelfs zijn grootste criticasters. “De wereld veranderde toen van de ene dag op de andere. Na wat ik meemaakte in het begin van het seizoen besef ik nog meer dan ooit dat je van elk moment op het veld moet genieten”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Esiti: ballen veroveren of acties maken?

Hoewel Esiti al bezig is aan zijn zesde seizoen als profvoetballer wist hij nog nooit een officieel doelpunt te scoren. De 24-jarige Nigeriaan staat dan ook vooral bekend als een middenvelder die de bal recupereert en dan inlevert. Al kan hij naar eigen zeggen meer dan dat.

“In het voetbal draait alles om vertrouwen. Ik was vroeger altijd een speler die kán dribbelen en die acties kan maken”, verrast Esiti. “Maar als het niet draait bij een team en ze vragen je om het simpeler te houden, dan doe je dat. Als het goed draait, laten mensen hun kwaliteiten ten volle zien.”

“Als ik niet in duels ga, ben ik niets waard”

Toch beseft de middenvelder dat zijn eerste taak nog altijd is om ballen te veroveren. Met zijn 1.89 meter en grote spiermassa hoeft Esiti ook geen schrik te hebben om het duel aan te gaan, al levert hem dat soms wel een kaart op. Zo mist hij de volgende competitiewedstrijd in Kortrijk doordat hij vorig weekend tegen RSC Anderlecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.

“Als ik niet in duels ga, ben ik niets meer waard”, zegt Esiti daarover. “Maar ik ben intelligent. Ik probeer slim om te springen met mijn kracht en de goeie momenten te kiezen. Maar soms krijg ik geel omdat een kleinere speler neergaat als hij tegen mij opbotst. Dat maakt mij kwaad. Maar de scheidsrechters beginnen mij te leren kennen. Ik krijg nu minder kaarten dan in mijn eerste jaar in België.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in