Owusu: “Speel hier in de beste omstandigheden”

0
Elisha Owusu KAA Gent persconferentie

Eén nieuwkomer had alvast geen enkele moeite om zich aan te passen: Elisha Owusu. Overgekomen van het Franse Lyon en meteen basispion in het elftal van Jess Thorup. De 21-jarige Fransman ontpopte zich meteen tot een sterkhouder. “Ik speel hier in de beste omstandigheden, daarom heb ik geen aanpassingsperiode nodig gehad”, klonk het in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

“Eigenlijk speel ik helemaal hetzelfde zoals vorig seizoen bij Sochaux”, opende Elisha Owusu. De Franse Ligue 2-club was toen de bestemming van een uitleenbeurt. “Ik speel op dezelfde positie en veel acties beginnen bij mij. Ik geef altijd alles. De staf zegt me wat ik moet doen en dat doe ik. Het middenveld met een ruit waarin we spelen, ligt me wel. Zo speelden we in de jeugd van Lyon ook vaak.”

“Maar ik kan heus ook op een middenveld met drie spelen, hoor. Ik kan hier spelen in de beste omstandigheden, daarom had ik ook geen aanpassingsperiode nodig”, sprak de middenvelder nog.

Groepsfase Europa League

Voor tegenstander Rijeka is de middenvelder op zijn hoede. “Het is een sterk team dat sterk aan de bal is, maar toch ook verdedigend zijn mannetje staat. Kortom, een complete ploeg. Dat verwacht je natuurlijk ook in dit stadium van het toernooi. Ik zal alert moeten zijn, want hun aanvallers zullen in mijn rug duiken. De nul houden wordt heel belangrijk.”

“We zullen zeker spelen om te winnen, maar ook geen tegengoal tegen krijgen is cruciaal. Ik voel geen extra druk vooraf, maar ik besef wel dat de hele club heel graag naar die groepsfase van de Europa League wil.”

Owusu over KAA Gent – NK Rijeka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in