Dit bracht Transfer Deadline Day: Buffalo’s slanken kern af

0
Lucas Schoofs Franko Andrijasevic Giorgi Beridze Tesfaldet Tekie KAA Gent transfers
Lucas Schoofs, Franko Andrijasevic, Giorgi Beridze en Tesfaldet Tekie (Bron: kaagent.be)

Klokslag middernacht, drie september 00.00. De transfermarkt is gesloten. De laatste deals werden gisteren nog uitgewerkt. En dat het een drukke dag was! Hier leest u wat er allemaal is gebeurd bij AA Gent.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KAA GENT EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KAAGENTFANS’

Inkomend

AA Gent deed al heel wat inkomende transfers, waardoor het voor Michel Louwagie een rustige Deadline Day werd. Enkel Dylan Mbayo werd nog weggeplukt bij Lokeren. Het zeventienjarige talent, zoon van Marcel Mbayo, tekende in Gent een langdurig contract.

Ook Faris Haroun leek lange tijd op weg naar de Ghelamco Arena. De middenvelder legde zijn medische en fysieke testen af. In extremis ketste de transfer nog af. Antwerp wilde echter nog enkele spelers betrekken in de deal, waardoor er voor AA Gent een ‘njet’ van kwam. Haroun blijft dus bij The Great Old.

Het gekste gerucht kwam dan weer van Habib Habibou. De voormalige aanvaller van AA Gent en Zulte Waregem meldde dat hij zijn medische en fysieke testen had afgelegd en er gesproken werd over een langdurig contract. Maar alles bleek uiteindelijk toch om een grap te gaan. Habibou was bij de Ghelamco Arena voor enkele bevriende spelers en makelaars.

Uitgaand

Uitgaand was er nog wel wat werk voor Michel Louwagie en AA Gent. De Buffalo’s hadden, door al het inkomende geweld van de afgelopen maanden, enkele noodzakelijke transfers af te handelen. Zo werd Giorgi Beridze verhuurd aan Lokeren met aankoopoptie.

Lucas Schoofs tekende een langdurig contract bij Heracles. Franko Andrijasevic wordt wordt dan weer een jaar uitgeleend. Hij trekt naar zijn ex-club, het Kroatische Rijeka. De ploeg speelt geen Europees voetbal dankzij … AA Gent. Het contract van Tesfaldet Tekie werd in onderling overleg ontbonden, waardoor hij een vrije speler is.

Zo zijn de meeste overbodige spelers bij de Buffalo’s vertrokken, want ook vorige week vond Gent al een oplossing voor enkele overbodige spelers. Ahmed Mostafa werd op het nippertje nog verhuurd aan Abha Club in Saudi-Arabië.

De overbodige flankaanvaller Stallone Limbombe zit ook niet langer in de Gentse B-kern. Hij verkoos een uitleenbeurt naar Turkije en maakt daar afgelopen weekend al zijn debuut bij Giresunspor. Ook Eric Smith verzamelde al speelminuten bij zijn nieuwe ploeg Tromsø, dat hem een jaar huurt.

Spelers die wél nog bij KAA Gent zitten en mogen vertrekken zijn Deiver Machado en Mamadou Sylla. Al was die laatste twee weken geleden nog goed voor een assist op bezoek bij Moeskroen. Toen was hij verrast door de speeltijd die hij kreeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in